Economia i Hisenda

El vicepresident Aragonès, al Parlament de Catalunya

Aragonès: "Aquest mes de juny publicarem l'ordre d'elaboració dels pressupostos per al 2020"

query_builder   14 juny 2019 18:24

event_note Nota de premsa

Aragonès: "Aquest mes de juny publicarem l'ordre d'elaboració dels pressupostos per al 2020"

  • El vicepresident ha posat en valor les actuacions realitzades pel Govern, destacant el compliment de les regles fiscals i la reducció “en un 90%” del deute de la Generalitat amb els ajuntaments.
El vicepresident Aragonès, al Parlament de Catalunya
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avançat avui que “aquest mes de juny publicarem l’ordre d’elaboració de pressupostos de la Generalitat per al 2020”, ja que “volem que aquest país segueixi funcionant, i per a això necessitem un pressupost”. Aragonès ho ha anunciat en una interpel·lació al Parlament de Catalunya, on també ha informat que, en paral·lel a la preparació del projecte de comptes públics per a l’any vinent, “continuarem valorant les possibilitats polítiques d’aprovar els pressupostos del 2019”.
 
Pere Aragonès ha posat en valor l’obra realitzada pel Govern, destacant el compliment, per primer cop, de les tres regles d’estabilitat pressupostària, “al contrari que el Govern de l’Estat, que no les ha complert”. El vicepresident també ha destacat la tasca efectuada des de l’Institut Català de Finances, “finançant 1.512 empreses amb 600 milions d’euros”; la reducció “en un 90%” del deute de la Generalitat amb els ajuntaments catalans o les inversions addicionals per renovar els centres d’atenció primària, millorar les condicions dels professionals de la salut o impulsar polítiques d’habitatge.
 
“Són actuacions que demostren que el Govern està fent la feina i que treballa per la prosperitat compartida”, ha assegurat Aragonès, per qui aquesta acció de Govern “no és incompatible amb treballar per una solució política i democràtica al conflicte que hi ha entre la societat catalana i les institucions de l’Estat espanyol”. Segons Aragonès, aquesta solució “s’aconseguirà votant, i una cosa no ens farà renunciar a l’altra”.
 
El vicepresident també s’ha referit a la decisió d’avui del Tribunal Suprem de no permetre que Oriol Junqueras prengui possessió de la seva acta com a eurodiputat. “És una vulneració dels seus drets com a ciutadà, una involució democràtica clara. Si una cosa val com a diputat i senador, hauria de valdre com a eurodiputat”, ha conclòs.
 
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 3214

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 57

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia