• “Estic orgullós d’un país que quan és necessari es mobilitza”, assegura el cap de l’Executiu durant la commemoració del Dia Mundial del Donant de Sang
El president Torra durant l'acte del Dia Mundial del Donant de Sang (foto: Rubén Moreno)
El president Torra durant l'acte del Dia Mundial del Donant de Sang (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat avui que Catalunya és un país autosuficient a nivell de donacions de sang amb 250.000 donacions anuals, tot i que ha precisat que la solidaritat no es pot aturar perquè “necessitem sang per seguir sent un dels sistemes sanitaris més potents del món”. Ho ha assegurat durant l’acte de commemoració del Dia  Mundial de Donant de Sang, que s’ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. “Donar sang és l’acte humanitari que ha salvat més vides a la història de la humanitat”, ha afegit.

Durant l’acte s’han entregat distincions a persones i entitats pel seu compromís amb la donació de sang. A tots els guardonats i a tots els donants el president Torra els ha volgut mostrar el seu agraïment i el del Govern pel seu exemple de “solidaritat i fraternitat”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha mostrat satisfacció perquè a Catalunya “som capdavanters en combinar salut i altruisme”. “Estic orgullós d’un país que quan és necessari es mobilitza”, ha subratllat.
 
La secretària general de Salut, Laura Pelay, ha obert la commemoració, que també ha comptat amb les intervencions del president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quiet; del director gerent del Banc de Sang i de Teixits, Enric Argelagués, i del president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars. El president Torra ha clos l'acte amb un parlament.
 
El cap de l’executiu ha mostrat el seu compromís amb la donació de sang aquest matí donant sang al Palau de la Generalitat, que està obert tot el dia per a que tots els ciutadans que ho desitgin puguin fer donacions de sang o plasma.