Servei Català de Trànsit

sct

0,0 és l'única taxa segura. Fes fora l'alcohol i les drogues de la conducció

Aquest és l'objectiu de la propera campanya policial, que coincideix amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan

query_builder   17 juny 2019 12:21

event_note Nota de premsa

0,0 és l'única taxa segura. Fes fora l'alcohol i les drogues de la conducció

Aquest és l'objectiu de la propera campanya policial, que coincideix amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan

sct
Les Policies de Trànsit tindran com a prioritat entre el 18 i el 24 de juny, treure de la circulació els conductors beguts o drogats. Coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, des del dies previs es farà una campanya intensiva per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i municipis de Catalunya.
 
Els controls policials es desplegaran pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus. Els objectius concerts d’aquesta acció policial són:   
 
  • Reduir els morts i els ferits greus de trànsit
  • Garantir la seguretat en la mobilitat de tots els usuaris
  • Prevenir els accidents de trànsit causats pel consum d’alcohol o les drogues dels conductors
  • Conscienciar els conductors sobre les conseqüències fatídiques que pot tenir el consum d’aquestes substàncies
  • Augmentar la percepció de vigilància sobre aquestes infraccions i interceptar i retirar de la circulació el major nombre de conductors amb dorgoalcoholèmies positives
 
En els dies concrets de la revetlla i la festivitat de Sant Joan i davant les sortides nocturnes convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i es recorda la importància de la figura del conductor alternatiu. Sempre cal conduir amb les condicions físiques i d’atenció idònies per tal de circular amb seguretat.
 
A la darrera campanya preventiva de drogues i alcohol, realitzada el passat mes de febrer condint amb Carnestoltes, es van detectar un total de 667 positius per alcoholèmia - dels quals 107 van ser penals i 560 administratius. Aquests positius van suposar un 4,57% del total de proves realitzades. Quant a les proves d’estupefaents, a l’anterior campanya es van detectar 291  positius.
 
 
0,0%, l’única taxa segura
 
Els principals efectes del consum d’alcohol en la conducció són l’augment del temps de reacció, problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació, així com també l’increment de la somnolència. Tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals, el risc de sinistre s’incrementa. Per tant, l’única taxa segura si s’ha de conduir és el 0,0%.
 
D’altra banda, en relació amb el consum de drogues, depenent del tipus, els efectes són alteracions de la memòria i de la percepció del moviment, alteracions de l’estat d’ànim i l’atenció, alteracions del control de moviments, de la velocitat psicomotora, de la percepció i de l’equilibri, i impulsivitat.
 
sct
Per acabar, convé recordar que circular amb una taxa d’alcohol superior a la permesa comporta unes sancions administratives i també poden ser penals. Tampoc es pot circular amb un vehicle amb presència de drogues a l’organisme. A més, la negativa a sotmetre’s a les proves policials de consum d’alcohol o drogues es considera delicte.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia