Empresa i Treball

EMC

EMPRENEDORIA

L'Ifest Countdown ha mentoritzat més de 1.500 joves per impulsar les seves solucions tecnològiques a diferents reptes d'empreses

query_builder   18 juny 2019 14:02

event_note Nota de premsa

EMPRENEDORIA

L'Ifest Countdown ha mentoritzat més de 1.500 joves per impulsar les seves solucions tecnològiques a diferents reptes d'empreses

  • Més de 99 centres amb 300 equips han finalitzat el programa iFest Countdown i han rebut mentoria, formació en tecnologies realitzant moltes activitats i visites al territori (centres d’innovació, startups, coworkings, acceleradores…) 
 
  • L’equip guanyador participarà en un programa únic d’ acceleració  a Silicon Valley amb Imagine que permetrà desenvolupar i testejar amb usuaris reals el seu prototip, gràcies a la col·laboració de 4YFN i Mobile World Capital Barcelona implicats en el suport al talent des joves
 
El director del programa Catalunya Emprèn, Pere Condom, ha presidit avui el lliurament dels premis dels participants en l’iFest Countdown. Aquesta activitat s’emmarca en el programa iFest que impulsa la Generalitat de Catalunya, a través del programa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Coneixement i que té per objectiu traslladar la consciència que els joves poden fer grans coses en els propers anys, que poden ser més “sofisticades” del que inicialment ells i elles poden pensar, que aquesta sofisticació pot venir de la ciència, la innovació i la tecnologia; la disrupció en general.
 
Pel que fa a l’Ifest Countdown, més de 1.500 joves, 99 centres i 300 equips han finalitzat el programa a través del qual han rebut mentoria, formació en tecnologies i han realitzat visites a centres d’innovació, startups, coworkings i acceleradores.
 
Els participants han desenvolupat la solució a un dels 12 reptes reals plantejats per empreses que, a través de la tecnologia, volen tenir impacte en la societat. La metodologia utilitzada s’ha basat en quatre fases: Inspiració, Ideació, Prototipatge i Comunicació. Aquesta metodologia  fomenta la creativitat i condueix els projectes cap a la disrupció, durant el procés, han treballat amb dinàmiques i continguts d’innovació disruptiva desenvolupats i validats a Silicon Valley.
 
Els reptes als què han donat resposta han estat:
 
1.     ICAEN (L'Institut Català d'Energia) Com apoderar les persones perquè puguin decidir sobre el seu consum d’energia?
2.     Cuatrecases Com podem conscienciar la societat sobre les oportunitats i els riscos legals que presenten les nostres actuacions del dia a dia? o Com podem fomentar el coneixement de les noves tendències d'innovació i els nous models de negoci per part dels operadors jurídics que apliquen i interpreten les normes perquè tots dos mons estiguin més connectats?
3.     Parc Científic de Barcelona Com milloraries el dia a dia d’un pacient que pateix distròfia muscular o la malaltia de Kennedy?
4.     Gremi de Jardineria i Fundació Carl Faust, Per a què han de servir (i com seran) els jardins i el verd urbà al 2030?
5.     Atrápalo, Com podem conscienciar als nostres usuaris del veritable valor del seu temps?
6.     Canon, Com us agradaría que fos l’empresa del futur?
7.     Penguin Random House, Com unir tecnologia i noves tendències amb la literatura?
8.    Schneider Electric, Com podem conscienciar i incentivar a les famílies a espanya perquè siguin més responsables en els seus habitatges en matèria d'energia?
9.     Grup Vodafone, Com millorar l’experiència educativa dels alumnes a través de les noves tecnologies digitals?
10. Aigües de Barcelona, Barcelona, aigua, i turisme sostenible. Com conscienciem, innovem, i aprenem per posar en valor l’aigua?
11. D-lab, Com millorar la vida de les persones amb alguna discapacitat o  diversitat funcional a través de les tecnologies mòbils.
12. Volkswagen Group Espanya Distribució, Com serà la formació del futur a través de les noves tecnologies?
 
Tots ells disposen d’un premi pel millor projecte proporcionats per les empreses que lideren els reptes i a més l'equip guanyador viatjarà durant un mes a Silicon Valley per accelerar i testejar el seu projecte. Aquesta acceleració és una gran oportunitat per aquests joves i enguany ha estat possible gràcies a Imagine i també a 4YFN i Mobile World Capital Barcelona que creuen en el talent dels joves i l’oportunitat de formar part d’aquest gran moviment per donar resposta als reptes que ens planteja la societat.
 
 
Segueix-nos a les xarxes
_________________________________________________________
 
§  Twitter a @empresacat | @coneixementcat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia