Direcció General de Comunicació

Vehicles sostenibles

Llum verda a la nova flota de vehicles 100% sostenibles de l'Institut Català de la Salut

query_builder   18 juny 2019 14:17

event_note Nota de premsa

Llum verda a la nova flota de vehicles 100% sostenibles de l'Institut Català de la Salut

 
 
·       La licitació, per cinc anys, ascendeix a més de 12 milions d’euros
 
·       L’aposta per la mobilitat respectuosa amb el medi ambient permetrà que es deixin d’emetre 12.000 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars
 
·       En una primera fase, s’han adjudicat 180 vehicles, bona part d’ells elèctrics
 
El Govern ha aprovat la nova flota de vehicles de l’Institut Català de la Salut (ICS) que, per primera vegada, estarà formada per vehicles 100% sostenibles. L’adjudicació inclou 344 vehicles i 230 punts de càrrega per un import de 12.316.583 euros en cinc anys. En una primera fase, ja s’han adjudicat 141 punts de càrrega i 180 vehicles (132 elèctrics, 30 híbrids i 18 de gas) amb un cost de 7.130.359 euros. La resta de lots de vehicles es troben en fase de valoració tècnica per a la seva adjudicació.
 
La majoria dels cotxes aniran destinats a l’atenció primària, on es concentra bona part de l’atenció més propera a la ciutadania. La primera remesa de vehicles s’entregaran a partir de setembre i s’utilitzaran per a l’atenció domiciliària, el transport intern i tasques de representació.
 
La nova flota d’energia verda de l’ICS permetrà que la Generalitat assoleixi l’objectiu marcat per a l’any 2022 de tenir una flota sostenible. En xifres absolutes, gràcies a aquest canvi a gran escala, es deixaran d’emetre 12.000 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars. L’aposta pel respecte pel medi ambient també té impacte com a mesura de salut, ja que la contaminació atmosfèrica urbana és un dels factors més perjudicials per a la salut.
 
Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de responsabilitat social corporativa de l’ICS, que cerca l’impuls de mesures que repercuteixin positivament en la ciutadania, en l’organització i els seus treballadors i treballadores. Entre elles, l’ús racional dels recursos naturals i en la implantació d’accions sostenibles que tinguin impacte positiu directe en la salut. A més, aquest acord també està alineat amb les accions que s’ha compromès dur a terme el Govern de la Generalitat per assolir els objectius en matèria de mitigació i adaptació establerts a la Llei del canvi climàtic.
 
Què inclou la licitació?
 
Els vehicles hauran de comptar amb un localitzador GPS per fer-ne un seguiment de forma continuada. D’aquesta manera, serà possible un monitoratge remot de les dades d’estat del vehicle, com ara distàncies recorregudes, càrrega de les bateries, disponibilitat de combustible o detecció automàtica d’avaries, que faciliti l’avís de les incidències detectades als responsables pertinents de l’ICS.
 
El preu de l'arrendament inclou la gestió de la flota, la pintura i retolació dels vehicles, les despeses de matriculació i càrregues impositives i fiscals corresponents, el manteniment integral i reparacions del vehicle, la substitució dels pneumàtics, la subscripció de l'assegurança i l'assistència en carretera les 24 hores del dia.
 
A l’inici del contracte, l’empresa adjudicatària organitzarà i impartirà, en l’àmbit territorial de cadascun dels lots, activitats formatives en les tècniques de conducció energèticament eficient adients per a tots els tipus de tecnologia de motorització inclosos en el concurs.

 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia