Direcció General de Comunicació

Gasos hivernacle

L'Executiu aprova elaborar un inventari d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle dels seus centres i instal·lacions

query_builder   18 juny 2019 14:17

event_note Nota de premsa

L'Executiu aprova elaborar un inventari d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle dels seus centres i instal·lacions

 
 
·       També posa en marxa un programa d’actuació que permeti assolir l’objectiu de reducció d’emissions establert per a cada departament.
 
·       Aquestes mesures donen compliment a la llei catalana del canvi climàtic
 
El Govern ha aprovat la realització d’un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) dels seus centres i instal·lacions i d’un programa d’actuació que els permeti assolir l’objectiu de reducció d’emissions establert per a cada departament.
 
L’acord s’ha pres per donar compliment a la Llei 16/2017, del canvi climàtic, que estableix, entre d’altres mandats, que la Generalitat i els organismes que en depenen han de disposar d’aquest inventari, fer una auditoria energètica dels edificis públics, establir objectius de reducció de GEH i elaborar un informe sobre el grau d’assoliment d’aquests objectius. En cas que no s’assoleixin, caldrà aplicar unes mesures correctores proposades prèviament per esmenar la desviació.
 
El Govern ha establert un termini de tres anys per elaborar els inventaris i enllestir els programes d’actuació que els permeti assolir la reducció d’emissions. L’òrgan de suport i de referència per al seguiment d’aquest acord és l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat. L’òrgan tècnic de seguiment és la Comissió Interdepartamental del Pla d’estalvi i eficiència energètica dels edificis i equipaments de la Generalitat de Catalunya.
 
La Llei del canvi climàtic inclou objectius ambiciosos com el d’assolir la neutralitat en les emissions de GEH, i un model de producció d’electricitat totalment renovable en el 2050. La seva posada en pràctica necessita de la determinació i l’acció compromesa de tothom, societat civil i sectors econòmics inclosos, i de les administracions en tots els seus nivells de govern.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia