• Josep Bargalló ha visitat els instituts Quercus i Cardener, de Sant Joan de la Vilatorrada
 
  • Ha anunciat una nova construcció o una renovació integral de l'Institut Cardener i la reforma de l'escola de Fonollosa
foto1
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui tres centres educatius del Bages. Concretament els instituts Quercus i Cardener de Sant Joan de Vilatorrada i l’Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa. Durant la visita l’ha acompanyat la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Dolors Colell.
 
En primera instància, Bargalló ha arribat a l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, que acull a un total de 710 alumnes, compta amb 4 línies d’ESO, 2 línies de batxillerat, i de Cicles Formatius de Grau Superior.  El centre participa en projectes com Gust per la lectura o la impartició en llengua anglesa de matèries no lingüístiques. El proper curs 2019-20 els alumnes de 1r d’ESO treballaran amb el seu propi ChromeBook a l’aula.
foto2
A continuació, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Institut Cardener que compta amb 2 línies d’ESO que acullen a 266 alumnes. El centre participa projectes com Erasmus+, la xarxa d’Escoles Verdes o el programa Impulsem la Robòtica. En referència a quest centre, Bargalló ha anunciat que “hem parlat no només amb la direcció del centre sinó també amb l’Ajuntament, amb el nou alcalde, i el compromís del Departament ha estat clar: quan l’Ajuntament decideixi fer-nos una proposta definitiva de solar, el Departament actuarà immediatament en aquesta nova infraestructura, sigui construint un edifici nou en un solar o sigui actuant amb una remodelació absoluta de l’actual”.
f2
En acabar, el conseller d’Educació s’ha desplaçat a Fonollosa per visitar l’Escola Agrupació Sant Jordi, que enguany celebra el 5oè aniversari i acull a 209 alumnes d’educació infantil i de primària. L’Escola ha format part, els tres últims anys, d’una de les xarxes d’Escola Nova21. Josep Bargalló ha exposat que l’escola precisa una remodelació: “Ens hem compromès de tirar endavant aqueta renovació i reforma parcial de l’escola de Fonollosa, que és una escola que dona servei als diversos pobles del municipi, i altres municipis del voltant”.
 
Finalment, a partir de les 19h, Josep Bargalló es desplaçarà a Manresa on assistirà a l’acte de Commemoració del 50è aniversari de l’Agrupació Sant Jordi al Teatre Kursaal.
 
19 de juny de 2019

2  

Imatges

Fotografia Institut Quercus

Fotografia Institut Quercus 116

Fotografia Escola de Fonollosa

Fotografia Escola de Fonollosa 184