El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d'una dona a Terrassa (Vallès Occidental) el cos de la qual ha estat trobat avui, presumptament en mans de la seva exparella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
Demà a les 11.30 h del migdia es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (pl. Pere Coromines 1).
 
Davant aquests fets, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha reiterat en nom del Govern “el ferm compromís per a erradicar totes les violències masclistes i continuar millorant els mecanismes per a la prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”.
 
Balada ha subratllat que “per a erradicar la violència masclista no hem de permetre cap tipus de manifestació de violència masclista contra les dones i avançar de manera ferma vers la igualtat efectiva de dones i homes”.
La presidenta de l’ICD ha recordat que “les dones que ho necessitin poden adreçar-se de manera confidencial al servei obert 24 hores 900 900 120 o algun dels 102 SIAD de la xarxa de serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones que es troben en les poblacions de més de 20 mil habitants”.
 
Des d’ICD posem a disposició dels mitjans de comunicació, la imatge, un vídeo i una falca radiofònica del servei 900900120 per facilitar la seva divulgació en les informacions sobre violència masclista, tal com es determina en les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicacióhttp://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/recursos_atencio/telefon_900/