- Es crea un nou Centre d’innovació i tecnificació d'hostaleria de Catalunya, a Lleida, un projecte únic i pioner per formar amb la tecnologia més avançada als professionals de la formació. Així s’ha presentat en el decurs de l’acte que ha estat presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló.
- Vicent Guimerà, del Restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, amb una estrella Michelin, i reconegut com el millor cuiner de l’any pel Fòrum Gastronòmic, ha apadrinat aquesta edició de la Beca.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha lliurat avui els premis de la IV Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria al Palau de la Generalitat. També han assistit el president de la Fundació ICG, Antoni Siurana; el president del Grup ICG, Andreu Pi; la coordinadora d’hostaleria del Basque Culinary Center, Irene Cañadas; i el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós. L’apadrinament dels premis ha anat a càrrec del xef de referència Vicent Guimerà, del Restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, amb una estrella Michelin, i reconegut com el millor cuiner de l’any pel Fòrum Gastronòmic.
Els premis reconeixen la idea de negoci, el coneixement TIC i la viabilitat de projectes empresarials dels estudiants que han finalitzat enguany els cicles de grau superior de formació professional de Direcció de Serveis de Restauració i Direcció de Cuina, dels diferents instituts o escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya. En aquesta tercera edició de la Beca s’hi han inscrit un total de 47 alumnes.
El jurat, format per 10 membres representants de la comunitat educativa, ha seleccionat 10 finalistes, i ha atorgat el primer premi a Eduard Tuneu Isern, alumne de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, com el millor dels treballs presentats per la seva innovadora proposta de negoci i la seva viabilitat, i pel domini demostrat en l’ús i aplicació de les solucions tecnològiques pel control exhaustiu i la gestió, augmentant l’eficiència i la productivitat del mateix.
El premi que s’atorga a l’alumne guanyador és una beca per estudiar un Màster en Innovació i Gestió de Restaurants a la prestigiosa facultat de ciències gastronòmiques Basque Culinary Center de Sant Sebastià, valorada en més de 10.000€.
El segon premi ha estat atorgat a Sandra Carrasco Cano, alumna de l’Escola Joviat de Manresa, amb una dotació econòmica de 500€, i el tercer premi ha sigut per en Sergio Gatell González, alumne de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb una dotació econòmica de 200€. També s’han lliurat guardons als set finalistes per la seva qualitat dels treballs presentats, i als centres formatius pel seu compromís i qualitat formativa.
Llistat de guardonats i centres
|
Alumnes premiats i finalistes:
• Primer premi – Eduard Tuneu Isern, de l’INS Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona
• Segon Premi – Sandra carrasco Cano, de l'Escola Joviat, de Manresa.
• Tercer Premi – Sergio Gatell González, de l'INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.
• Primera Finalista – Irene Molero Vicens, de l'INS Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.
• Segona finalista - Paula Fransoy Sanz, de l'INS Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.
• Tercer finalista - Josep M. Díaz Bohiga, de l'INS Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.
• Quart finalista - Jordi Vilarrasa Bevià, de l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.
• Cinquena finalista - Núria Montanyà Tanyà, de l'Escola Joviat, de Manresa.
• Sisè Finalista - Daniel Martínez Peris, de l'INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida
• Setè Finalista – Gerard Rovira Bagaria, de l'Escola Joviat, de Manresa.
Centres reconeguts per la implicació i qualitat educativa:
• INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona.
• INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.
• INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Girona.
• INS Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.
• Escola Joviat, de Manresa.
• INS Cavall Bernat, de Terrassa.
|

Nou Centre d’Innovació i Tecnificació d’Hostaleria a Lleida
En el decurs de l’acte s’ha presentat també la creació d’un nou espai d’innovació i tecnificació d'hostaleria de Catalunya. Un projecte amb l’objectiu de formar amb tecnologia avançada i desenvolupar una formació professional tecnificada de referència.
Aquest serà un espai formatiu amb el segell d'Innovació Educativa, amb l'objetiu d'impulsar una FP que utilitzarà tecnologia d'última generació allotjada al núvol, per donar resposta a les necessitats de les noves modalitats i formes de treballar de negocis i empreses d'hostaleria, tant des dels restaurants tradicions de taules, la restauració de cuina d'ensamblatge, establiments de menjar ràpid o menjar per emportar, tenint en compte el canvi actual de model i de perfil del client i la seva experiència de compra.
El nou espai es desenvoluparà a Lleida, amb la col·laboració de l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida, amb una aula de 100 m2, amb diferents àrees de treball per a la formació i aprenentatge, i la creació d'un campus d'Estiu per a la formació del professorat de tot Catalunya. El nou espai entrarà en funcionament la primavera-estiu de 2020.
Així mateix, durant l’acte s’ha signat un conveni amb el qual es reedita la col·laboració entre el Grup tecnològic ICG, la Fundació ICG i el Departament d'Educació, en temes d'innovació i tecnologia, a través del programa ICGUniversity, on s'hi contempla la cessió de tecnologia de forma gratuita als centres formatius, l'elaboració i cessió de material docent, un pla de formació permanent pel professorat i l'organització de Beques com la d'avui en col·laboració amb Universitats i escoles superiors.
ICG University és un programa de formació, impulsat actualment per la Fundació ICG, amb la finalitat de formar en les TIC els alumnes de totes les escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya.
20 de juny de 2019



