Educació

Govern

Comunicat del Departament d'Educació en relació a una denúncia dels pares d'una alumna d'un centre de terrassa

query_builder   21 juny 2019 14:42

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament d'Educació en relació a una denúncia dels pares d'una alumna d'un centre de terrassa

Tant bon punt es va tenir coneixement de la denúncia de la mare d’una alumna del centre Font de l’Alba de Terrassa sobre una presumpta mala praxis per part d’una docent, el conseller d’Educació va encarregar una investigació als Serveis Territorials al Vallès Occidental.
 
A hores d’ara, es disposa de l’informe de la inspecció d’educació dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, l’informe de la mestra, l’informe de la direcció del centre, l’informe d’urgències del Consorci Sanitari de Terrassa, la denúncia efectuada als Mossos d’Esquadra i una instància del pare presentada a l’oficina gestora de Terrassa del Departament d’Educació. Un cop analitzada tota aquesta documentació, la direcció dels Serveis Territorials del Departament al Vallès Occidental, considera:
 
- Que no s’ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic.
- Que no es percep motivació ideològica de la docent en la seva actuació, perquè també va rebutjar els símbols i els dibuixos d’altres alumnes, en considerar que no s’ajustaven als criteris donats al grup classe.
- Que hi ha fets que presumptament es van dur a terme per la docent, com esquinçar en públic el treball d’una alumna o deixar-la sola al passadís, que podrien constituir una falta lleu.
 
Per aquest motiu, s’obrirà un expedient disciplinari en el qual s’hi podrà aportar nova documentació, en el cas que s’escaigui o es faciliti. Com a mesura cautelar, es va establir que la tutora estigués sempre acompanyada per una docent quan dirigís una activitat d’ensenyament-aprenentatge a l’aula.
 
 
 
21 de juny de 2019
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia