Un home de 31 anys de nacionalitat anglesa ha mort aquesta tarda després d’ofegar-se en caure del patinet en què s’estava a l’aigua, a la platja del Regueral de Cambrils (Baix Camp).
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut, a les 17.40 hores, una trucada d’un testimoni des de la platja alertant que un home s’estava ofegant i l’estaven traient cap a la sorra.
 
L’home estava utilitzant un patinet quan ha caigut a l’aigua i s’ha ofegat. Uns banyistes l’han tret de l’aigua i el servei de socorrisme de la platja ha iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada del Servei d’Emergències Mèdiques.
 
Fins al lloc s’han desplaçat tres ambulàncies i un Vehicle d’Intervenció Ràpida del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El personal del SEM li ha estat practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament han estat infructuoses.
  
En la resolució de l’emergència també hi han participat 5 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Cambrils.
 
La platja del Regueral és una de les platges catalanes vigilades i en el moment dels fets onejava la bandera verda.
 
Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.
 
Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.