Direcció General de Comunicació

El Govern referma el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI

L'Executiu referma el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI

query_builder   25 juny 2019 14:42

event_note Nota de premsa

L'Executiu referma el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI


 
·       També ha aprovat l’actualització del manifest “Per un país de respecte als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i amb tolerància zero a la discriminació”
 
Coincidint amb la propera celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, el Govern referma el seu compromís amb el respecte de les drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i, per això, ha actualitzat el manifest “Per un país de respecte als drets de les persones LGBTI i amb tolerància zero a la discriminació”.
 
Catalunya va liderar l’avenç en el reconeixement de les persones LGBTI amb l'aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, impulsada pel treball tenaç durant llargs anys de les entitats LGBTI.
 
D’altra banda, també s’han desplegat més de 76  serveis d’atenció integral LGBTI amb la col·laboració dels ens locals. Des d’aquests serveis s’atenen les persones que pateixen LGBTIfòbia, s’impulsen les polítiques públiques locals adreçades a promoure la diversitat sexual i de gènere i la formació de tot el funcionariat del país. Aquest acostament a la ciutadania fa també que les persones i organitzacions se sentin més valentes per denunciar aquest fets.
 
El manifest aprovat pel Govern avui fa palesa la necessitat de continuar avançant en aquestes polítiques i lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu. “Catalunya i les seves institucions volen mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets de les persones LGBTI i la lluita contra les discriminacions, i que aquest sigui un dels nous pilars en l'avenç social i la construcció nacional, on tothom ha de ser lliure d'estimar qui vulgui i com vulgui”, diu textualment el manifest.
 
El manifest es compromet a consolidar el desplegament de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, en particular, com una eina potent per a la garantia dels drets de totes les persones LGBTI. Per avançar cap a un país respectuós i divers on la normalitat social faci que les persones LGBTI es mostrin tal com són, sense por i amb la plena acceptació dels seus drets, on la discriminació per motiu d'orientació sexual i identitat tingui tolerància zero”.
 
Així mateix, el proper dia 28 de juny, coincidint amb el Dia de l’Orgull LGBTI, es penjarà la bandera multicolor del col·lectiu com a gest simbòlic de compromís. La Generalitat vol fer extensiu aquest gest i convida el món local i les institucions catalanes, així com la societat civil, a penjar la bandera de l'arc de sant Martí per commemorar els fets que donen origen a aquesta data com a jornada internacional.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia