Direcció General de Comunicació

Pla Europa

El Govern presenta el Pla estratègic d'acció exterior i de relacions amb la UE 2019-2022

query_builder   25 juny 2019 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern presenta el Pla estratègic d'acció exterior i de relacions amb la UE 2019-2022

·         El Pla identifica i defineix les prioritats i els objectius que marcaran l’actuació envers la Unió Europea i les relacions exteriors del Govern de Catalunya en el decurs dels propers quatre anys
 
·         Es tracta d’un pla de Govern coordinat entre tots els departaments
L’objectiu principal del Pla és fer de Catalunya un actor conegut i reconegut al món, amb més presència i incidència econòmica, social i cultural, i que es refermi com un referent de democràcia, pau i solidaritat.
 
Aquest document marca el camí de Catalunya per esdevenir un actor internacional encara més influent i de prestigi. Alhora, coordina l’acció exterior del conjunt dels departaments amb una estructura enfortida i dissenyada per optimitzar-ne els mecanismes, com ara les comissions interdepartamentals i els grups de treball específics. A més, el Pla recull per primera vegada la participació del Govern en institucions i òrgans de la Unió Europea, organismes internacionals i xarxes de cooperació territorial.
 
El Pla 2019-2022 s’articula en quatre eixos: presència, excel·lència, influència i compromís; que es concreten en 15 objectius estratègics, dels quals en deriven 41 objectius operatius sectorials i un total de 127 actuacions. Cada objectiu té els seus corresponents indicadors d’avaluació.
 
El Pla dota el Govern de les eines necessàries per situar Catalunya i el seu projecte de futur en el context de l’agenda global. Catalunya pretén reforçar les seves relacions amb la Unió Europea i amb la resta del món i els organismes internacionals, i referma el seu compromís amb els objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.
 
El Govern aprova crear 3 noves delegacions a Tunísia, l’Argentina i Mèxic
 
El Govern ha aprovat avui els decrets de creació de tres noves delegacions a l’exterior: la Delegació del Govern a Tunísia, amb seu a Tunis; la Delegació del Govern a l’Argentina, amb seu a Buenos Aires; i la Delegació del Govern a Mèxic, amb seu a Ciutat de Mèxic.
 
La Delegació a Tunísia tindrà com a àmbit d’actuació el nord d’Àfrica, incloent la mateixa Tunísia, Algèria, el Marroc, Mauritània i Líbia. Per la seva banda, la Delegació a l’Argentina promourà i coordinarà les relacions bilaterals amb les autoritats de l’Argentina, el Paraguai, l’Uruguai i Xile; i facilitarà les funcions de prospecció de la Generalitat respecte a la resta de països de l’Amèrica del Sud (Bolívia, Brasil, Colòmbia, l’Equador, Guyana, el Perú, Surinam i Veneçuela).
Per últim, la Delegació a Mèxic cobrirà, a més dels Estats Units Mexicans, els països de l’Amèrica Central (Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà) i les illes sobiranes del Carib.
 
L’obertura d’aquestes tres delegacions reforça l’estructura del Govern a l’exterior, un dels objectius operatius del nou Pla d’acció exterior i ajuda a consolidar-ne l’estratègia de desplegament als cinc continents.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia