Servei Meteorològic de Catalunya

Onada de calor persistent

query_builder   26 juny 2019 18:13

event_note Nota de premsa

Onada de calor persistent

  • L’onada de calor s’allargarà com a mínim fins diumenge

 

  • Es preveuen valors màxims de temperatura superiors als 40 ºC a punts de l’interior, i la temperatura mínima es situarà entre els 20 i els 25 ºC a gran part del país
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l’onada de calor arribarà al seu punt àlgid entre dijous i divendres, i que persistirà com a mínim fins diumenge.
 
Es preveu que s’assoleixin valors màxims de temperatura d’entre 36 i 41 ºC a l’interior de Catalunya, arribant puntualment als 42 o 43, i d’entre 30 i 35 ºC al litoral. A més, la temperatura mínima quedarà per sobre dels 20 ºC a gran part del país, i fins i tot al voltant dels 25 ºC en alguns punts.
 
Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos de Situació Meteorològica de Perill de grau 5 per onada de calor.
 
Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que l’episodi de calor anirà afluixant durant la setmana vinent, tot i que els valors tèrmics es mantindrien per sobre de la mitjana climàtica. A causa de la possible variabilitat en la situació meteorològica caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia