Bombers

Incendi forestal de la Ribera d'Ebre: Actualització de dades

query_builder   27 juny 2019 14:16

event_note Nota de premsa

Incendi forestal de la Ribera d'Ebre: Actualització de dades

L’incendi forestal de la Ribera d’Ebre continua actiu. No hi ha cap previsió, hores d’ara, per estabilitzar-lo. Les condicions meteorològiques i l’orografia del terreny dificulten les tasques d’extinció. La prioritat dels Bombers de la Generalitat és la part baixa del flanc dret de l’incendi, on al llarg del migdia hi ha hagut algunes represes. També es continua treballant per ancorar el foc a la carretera C-12. Les flames no l’han traspassada. També s’està treballant en la meitat nord del flanc dret, en una zona molt abrupta. En aquesta zona, els Bombers estan eixamplant camins per facilitar l’accés dels vehicles.
 
Hores d’ara, a la zona treballen 90 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 11 mitjans aeris, que són 1 helicòpter de comandament, 5 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 1 hidroavió del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. En les pròximes hores s’espera l’arribada d’un parell d’avions i de 2 helicòpters més de la Comunitat de Castella La Manxa.
 
A la zona afectada també hi ha 30 unitats del Cos de Mossos d’Esquadra. Pertanyen a les unitats de Seguretat Ciutadana, Trànsit i l’ARRO. Efectuen els talls de carreteres i participen en els desallotjaments que indiquen els operatius de l’incendi. En total hi ha 45 persones acollides, dels masos que hi ha en la zona afectada pel foc. Segons informa Protecció Civil, aquesta n’és la distribució:
 
Flix: 37 persones, ubicades ara mateix a l’escola municipal
Bovera: 4, de qui se’n fa càrrec l’Ajuntament, que les porta a un hostal
Palma d’Ebre: 4 persones reallotjades a un hostal
 
En el cas que calgués evacuar gent de masos de Bovera i de la Bisbal de Falset, les portarien al pavelló municipal de Maials, que hores d’ara és buit.
 
 
Agents Rurals: El foc ja ha cremat 4000 hectàrees
Segons la investigació duta a terme pel Cos d’Agents Rurals, el punt d’inici de l’incendi de Torre de l’Espanyol, a la Ribera d’Ebre, que ja ha afectat 4.000 hectàrees, es va produir en un femer de gallinassa que va autocombustionar, cosa que tot apunta que va causar el foc. L’explotació complia amb els requisits establerts per la normativa però tot apunta que el titular ha fet una gestió incorrecte de les dejeccions ramaderes que sumat a unes condicions meteorològiques extraordinàries van originar l’incendi. El Cos d’Agents Rurals, d’una banda, aixecarà una acta administrativa per una possible gestió deficient de les dejeccions ramaderes que s'adreçarà al DARP per tal que determini si efectivament existeix aquesta mala gestió. Per altra banda, incoarà diligències penals als jutjats per raó de l'incendi forestal provocat per aquesta gestió de dejeccions i ja serà el jutge o fiscalia qui determini si existeix una negligència o si aquesta suposada deficient gestió de les dejeccions ha provocat l'incendi forestal.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 27 de juny de 2019
14.17 hores
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia