Bombers

Durant la nit, els Bombers de la Generalitat han assolit els objectius que s'havien fixat

query_builder   28 juny 2019 07:44

event_note Nota de premsa

Durant la nit, els Bombers de la Generalitat han assolit els objectius que s'havien fixat

Durant la nit, s’ha aconseguit s’ha treballat molt intensament, marcant com a prioritat el flanc dret de l’incendi de Ribera d’Ebre, seguint l’estratègia d’extinció marcada ahir pels Bombers de la Generalitat. És a dir, s’ha ancorat el perímetre a la carretera C-12 evitant d’aquesta manera el salt del foc cap a la zona d’Almatret i s’ha tancat la meitat del flanc dret per evitar l’obertura cap a la Bisbal de Falset i el Montsant.
 
També s’ha estat treballant al cap de l’incendi amb l’objectiu de frenar-lo en zona de camps de conreus a Llardecans amb l’ajuda de tractors, cremes d’eixamplament i línies d’aigua. I, s’ha reforçat l’extinció del flanc dret amb la maquinària pesant per tallar la progressió del foc.
 
Malgrat que l’incendi no està estabilitzat, a hores d’ara, ja no hi ha fronts actius potents i s’ha aconseguit ampliar la presència d’efectius al llarg del perímetre. Així, els treballs d’extinció de l’incendi, malgrat les represes, la simultaneïtat d’incendis d’ahir i la meteorologia extrema, han aguantat durant la nit i al llarg d’avui s’intentarà consolidar la feina assolida.
 
Aquesta nit i matinada el dispositiu que ha estat treballant ha estat format per uns 400 efectius dels Bombers de la Generalitat, de la UME i de les unitats BRIF. A partir de les 07.00 hores, ja s’han començat a incorporar de forma gradual els mitjans aeris per intentar treballar especialment a la part nord del flanc dret. Amb el suport d’aquesta mitjans aeris, els Bombers volen aconseguir major contundència per intentar baixar la intensitat de l’incendi en aquesta zona i facilitar les tasques d’extinció dels efectius de terra.
 
A l’espera d’una darrera valoració per part del Cos d’Agents Rurals, es manté l’estimació de 5.169 hectàrees de superfície afectada.
 
Ara per ara, segons el Servei Català de Trànsit, els Mossos d’Esquadra mantenen el tall de les 5 carreteres de la zona: la C12 (entre Maials i Flix), la T703 (a la Palma d’Ebre), la C233 (entre Bovera i Flix), la T714 (Torre de l’Espanyol) i la T2237 (entre Vinebre i la Palma d’Ebre).
 
 
 

 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia