Educació

Miniatura

Educació obre la convocatòria per reconèixer les pràctiques educatives d'innovació dels docents

query_builder   28 juny 2019 12:46

event_note Nota de premsa

Educació obre la convocatòria per reconèixer les pràctiques educatives d'innovació dels docents


  • L’objectiu és promoure i certificar les pràctiques del professorat innovadores que evidenciïn la millora de la qualitat
Fotografia
El Departament d’Educació ha obert la convocatòria per al reconeixement de les pràctiques educatives d’innovació pedagògica duta a terme pel professorat que hagin evidenciat una millora de la qualitat als centres. Així, fins el 30 de setembre els docents que vulguin accedir al reconeixement poden presentar-se a la convocatòria, que s’inscriu en el Marc d’innovació pedagògica a Catalunya
 
Amb aquesta convocatòria, Educació vol promoure, reconèixer i certificar les pràctiques educatives de referència impulsats des del professorat dels centres educatius, contribuint en darrera instància a la millora del sistema educatiu. Els darrers anys moltes són les pràctiques que han dut a terme mestres i professors en aquest sentit, i van des de canvis de metodologies a l’aula, d’organització escolar o noves formes d’aprenentatge.
 
Aquestes experiències consolidades han tingut un impacte positiu sobre l’alumnat, l’escola i l’entorn. Per això es volen valorar els professionals que les han impulsat i alhora transferir el coneixement acumulat per tal que repercuteixi en la resta del sistema educatiu.
 
La convocatòria està oberta a tot el professorat, que ha d’entregar una memòria de la pràctica educativa que, posteriorment, serà valorada per unes comissions territorials. Entre d’altres requisits,  cal que la pràctica sigui coherent amb el projecte educatiu de centre i compti amb el vistiplau de la direcció centre, o cal haver desenvolupat la pràctica en un mínim de 3 cursos els darrers 5 cursos escolars.
 
Es certificarà així en innovació als docents participants en cadascuna de les pràctiques que hagin evidenciat una transformació positiva en el centre. Al mateix temps, es farà difusió de les experiències certificades per tal que pugui ser inspiració per a d’altres centres educatius.
 
 
 
28 de juny de 2019
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia