Recerca i Universitats

Internacionalització

El Govern destaca el paper del sistema universitari en la projecció internacional de Catalunya

query_builder   28 juny 2019 16:00

event_note Nota de premsa

El Govern destaca el paper del sistema universitari en la projecció internacional de Catalunya

Per al secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, la presència d’universitats catalanes en el projecte European Universities és un exemple de com l’educació superior actua de motor del desenvolupament econòmic i social del nostre país
Internacionalització
El secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier grau, s’ha refermat avui en l’important paper del sistema de coneixement com a ambaixador de la projecció internacional de Catalunya. Concretament, Grau s’ha referit a les universitats catalanes que en aquests últims dies han refermat la seva internacionalització amb la participació en l’important projecte European Universities, impulsat per la Comissió Europea, i amb el bon posicionament en un nou rànquing mundial, cocnretament el de millors centres d’educació superior de menys de 50 anys.
 
En opinió de Grau, “el paper de les universitats és clau en la internacionalització del nostre país”. En aquest sentit, ha afegit que “la tercera missió de la universitat, la de transferència de coneixement, està estretament lligada amb la internacionalització per tal d’aconseguir un impacte real en el desenvolupament econòmic i social de Catalunya”.
 
El secretari d’Universitats i Recerca ha realitzat aquesta reflexió després que aquesta mateixa setmana s’hagi fet pública l’elecció de quatre universitats públiques catalanes entre les integrants de les primeres 17 aliances de centres d’educació superior d’arreu del continent escollits per la Comissió Europea dins del projecte European Universities. Els quatre centres són la Universitat de Barcelona (al capdavant de l’aliança CHARM European University); la Universitat Autònoma de Barcelona (integrada al projecte ECIU University); la Universitat Politècnica de Catalunya (dins de la proposta UNITE! University Network for Innovation, Technology and Engineering), i la Universitat Pompeu Fabra (en l’aliança EUTOPIA European Universities Transforming to an Open, Inclusive Academy for 2050).
 
En el marc del projecte European Universities, els quatre centres catalans seleccionats contribuiran a potenciar la qualitat i la capacitat d’atracció de l’educació superior a Europa i treballaran per impulsar des del nostre país la cooperació entre institucions, estudiants i acadèmics de tot el continent.

Millors centres de menys de 50 anys
 
Simultàniament, un nou rànquing internacional de qualitat ha situat universitats catalanes entre les millors institucions d’educació superior del món. En aquesta ocasió han estat els resultats del Young University Ranking de Times Higher Education (THE), que han identificat quatre centres del nostre país entre les millors universitats de menys de 50 anys.
 
El rànquing, que recull un total de 351 universitats de 60 països de tot el món, ha valorat la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en la 11a posició mundial (sisena del continent, primera de l’Estat) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) com la 78a millor universitat jove del món (segona de l’Estat). Dos centres catalans més se situen entre els 150 millors universitats de menys de 50 anys: la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia