Drets Socials

Foto

El SOC reforça els serveis a les dones en situació de violència masclista amb la creació d'una Xarxa d'atenció personalitzada i permanent

Cada Oficina de Treball disposarà d'un professional per garantir els drets de les dones a la inserció laboral en les millors condicions

query_builder   1 juliol 2019 12:53

event_note Nota de premsa

El SOC reforça els serveis a les dones en situació de violència masclista amb la creació d'una Xarxa d'atenció personalitzada i permanent

Cada Oficina de Treball disposarà d'un professional per garantir els drets de les dones a la inserció laboral en les millors condicions

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) reforça els serveis i programes a les dones en situació de violència masclista amb la creació d’una  Xarxa d’atenció especialitzada que s’implementarà a partir d’avui i de manera progressiva arreu del país. La primera fase del projecte permetrà disposar a cadascuna de les 69 Oficines de Treball d’una persona professional de referència que oferirà atenció personalitzada i permanent a les dones en situació de violència masclista. La plantilla de professionals per fer aquesta tasca s’ampliarà fins a les 155 persones un cop s’hagi desplegat completament la Xarxa.
 
Aquestes persones han rebut formació específica en atenció a dones en situació de volència masclista, organitzada pel SOC i la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. D’aquesta manera, les més de 5.000 dones inscrites a les oficines de Treball que han manifestat estar en situació de violència masclista rebran l’ajut i acompanyament de professionals que vetllaran perquè puguin exercir els seus drets a l’ocupabilitat i a la inseció laboral en millors condicions.
 
Les característiques principals d’aquesta Xarxa d’atenció a les dones en situació de violència masclista són:
 
  • És un servei de proximitat. Les 69 Oficines de Treball del país tenen personal capacitat per desenvolupar aquesta feina.
  • Les demandants d’ocupació tindran un professional de referència en la seva Oficina de Treball, amb formació específica i permanent.
  • La Xarxa permet homogeneïtzar els protocols i la manera d’actuar de totes les Oficines de Treball
  • Es treballarà coordinadament no només a nivell intern sinó també amb els altres serveis al territori d’atenció integral contra la violència masclista.
  • Es dissenyaran eines específiques de gestió i es crearà una comunitat virtual per compartir coneixements i bones pràctiques.
 
Aquesta comunitat virtual d’aprenentatge ajudarà a compartir i generar coneixement de forma col·laborativa. En aquest sentit, servirà per detectar necessitats, conèixer allò que funciona o no, compartir bones pràctiques i fer propostes, entre d’akltres possibilitats.
 
La informació i el coneixement que se’n desprengui servirà per dissenyar millors programes de polítiques actives d’ocupació per a les dones en situació de violència masclista i en conseqüència per la seva inserció laboral
 
El compromís del Servei Públic d’Ocupació amb millorar les seves polítiques per a les demandants d’ocupació que es troben en situació de violència masclista queda clarament recollit al Pla de desenvolupament de les polítiques d’ocupació 2019-2020 en assenyalar que és una de les situacions que requereix una actuació prioritària. Així, el SOC està treballant per disposar en aquest període d’una carta de serveis i programes específics que sigui eficaç per als objectius ocupacionals i laborals de les dones en situació de violència masclista.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia