Direcció General de Comunicació

Carretera

El Govern destina 2,3 milions d'euros a la seguretat a la xarxa viària

query_builder   3 juliol 2019 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina 2,3 milions d'euros a la seguretat a la xarxa viària

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat efectuarà tasques de control i seguiment de talussos i actius geotècnics
El Govern ha aprovat una despesa, d’abast pluriennal, de 2,3 milions d’euros que es destinarà a la millora de la seguretat viària a les carreteres de titularitat de la Generalitat arreu del territori. En concret, aquesta inversió s’adreçarà a la realització de tasques d’auscultació geotècnia de talussos  i actius geotècnics.
 
Les actuacions impulsades s’emmarquen en el nou model que la Generalitat està desplegant per transformar la gestió de la conservació i el manteniment de la xarxa viària cap a un model  més enfocat en aspectes com la millora continuada, la modernització i la digitalització i no tant en la reposició. Aquest nou model significarà una inversió total de 430 milions d’euros a tot Catalunya en els pròxims quatre anys.
 
En aquest sentit, el sistema de gestió d’actius geotècnics té un paper rellevant en el nou sistema, juntament amb la gestió de ferms i d’estructures, pel grau d’especialització que aquests elements requereixen i la necessitat de garantir-hi una inversió continuada, com aspectes funcionals i fonamentals d’una carretera.
 
La Generalitat és administració pionera en la implementació d’un sistema d’aquest tipus i l’ha aplicat àmpliament en la seva xarxa viària en els últims anys. Es basa en l’adquisició de dades sobre el terreny mitjançant un formulari amb entrades predeterminades, en dispositius preparats per transmetre immediatament aquesta informació a una base de dades.
 
Un cop validades i processades en una anàlisi multifactorial, resulten en una avaluació de l’estat de l’actiu i del nivell de risc que aquest estat pot comportar per a la seguretat viària. Així, la comparació de l’estat dels actius analitzats mitjançant el sistema, permet prioritzar les actuacions a realitzar.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia