Direcció General de Comunicació

Altres Acords

Altres Acords de Govern

query_builder   3 juliol 2019 13:45

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern aprova les despeses per a la renovació del sistema d’informació vitivinícola
 
El Govern ha publicat un acord pel qual s’aproven les despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per a la renovació del sistema d’informació vitivinícola.
 
L’actual Registre vitivinícola de Catalunya (RVC) està implementat sobre un sistema informàtic obsolet tecnològicament, el qual dificulta la implementació del model telemàtic per tal que aquest esdevingui la forma habitual de relació entre el Departament i el sector vitivinícola, la intercomunicació i la  integració entre els sistemes d’informació d’altres organitzacions i organismes relacionats, així com la millora dels serveis a oferir al sector per part de l’Administració, atès que les millores i actualitzacions sobre el sistema actual són complicades d’implementar.
 
El nou model de gestió vitivinícola permetrà:
 
  • Implementar l’administració electrònica donant compliment a la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.
  • Millorar la relació amb el sector vitivinícola, atès que el nou sistema facilitarà l’accés a cellers, viticultors i denominacions d’origen simplificant la relació amb el Departament.
  • Millorar la relació entre administracions tant catalanes com estatals.
  • Augmentar la parametrització, l’escalabilitat, flexibilitat i l’autonomia del sistema.
  • Facilitar i agilitzar el control del potencial vitícola, permetent el control administratiu dels expedients de forma massiva i automatitzada.
  • Crear millores per assegurar la traçabilitat des del cep a l’ampolla.
 
Es tracta d’un projecte a llarg termini aprovat per un import total de 2.665.000,00 euros repartits de la manera següent:
 
Any
Import
2020
455.000,00 €
2021
700.000,00 €
2022
800.000,00 €
2023
710.000,00 €
TOTAL
2.665.000,00 €
 
 
 
El Govern destina 600.000 euros a l’organització de la 99ª Volta Ciclista Catalunya
 
El Govern, a través del Consell Català de l’Esport, ha atorgat 600.00 euros a l’entitat privada “Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva”, per tal que faci front a les despeses extraordinàries d’organització de la 99a Volta Ciclista a Catalunya per a enguany.Es tracta d’una competició internacional emmarcada en el calendari oficial de competicions de la federació internacional i que el Consell Català de l’Esport reconeix que és d’utilitat pública i d’interès social, atesa la promoció i divulgació que fa de l’esport català a nivell internacional.
 
L’entitat “Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva” té entre els seus objectius més destacats el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva adequada als programes esportius promoguts pels òrgans esportius competents.
 
Autoritzada la transferència de prop de 200.000 euros a l’AGAUR per a beques i ajuts de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern
 
El Govern ha autoritzat a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) a tirar endavant la convocatòria 2019 de beques i ajuts de recerca en l’àmbit de l’organització territorial del poder de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern. La despesa ascendeix a un total de 199.754,55 euros, que es distribueix a càrrec dels pressupostos dels tres propers exercicis: 139.754,55 euros en l’any 2019; 46.000 euros en l’exercici 2020, i 14.000 euros en el pressupost de 2021. L’acord es materialitza en base al conveni de col·laboració subscrit amb l’AGAUR.
 
Modificat el Decret de concessió dels guardons al sector agrari i pesquer català amb l’objectiu d’enaltir aquests reconeixements
 
El Govern ha aprovat un decret de modificació del decret existent des del 1987 de Creació de guardons per al reconeixement d’actuacions a favor del sector agrari i pesquer català, amb la finalitat de valoritzar les distincions atorgades, que són medalles a persones físiques i plaques a entitats, que s’han distingit per tasques i actuacions a favor del sector pesquer català. D’acord amb els principis de bon govern, de simplificació administrativa, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència, s’ha considerat necessari el canvi en la periodicitat de concessió dels esmentats guardons, que passen a ser bianuals, així com establir que les característiques del reconeixement seran regulades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia