Direcció General de Comunicació

Govern

Consellera Budó: "Les dones no volem patir més atacs ni haver de defensar-nos constantment"

query_builder   5 juliol 2019 11:01

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "Les dones no volem patir més atacs ni haver de defensar-nos constantment"

  • La consellera de la Presidència ha apostat per “treballar plegats” i “trobar els consensos necessaris” per “abordar la problemàtica i actuar per posar-hi solució”
 
  • Budó ha destacat el compromís del Govern en “treballar-hi intensament” i ha anunciat que el Consell Executiu de la setmana vinent aprovarà el Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022
Govern
Les dones diem prou. No volem patir més atacs ni volem haver de defensar-nos constantment”. Així de contundent s’ha mostrat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la inauguració de la  XXVIII Edició del Seminari d'Estudi i Pràctica jurídica, centrat en el dret d'igualtat de gènere. Budó ha apostat per “treballar plegats” i “trobar el consensos necessaris” per “abordar la problemàtica i actuar per posar-hi solució”.
 
La consellera ha lamentat que les dones han de fer front a “atacs diaris” que “limiten la capacitat de moviments, de decisió, d’accés al món laboral” i que “condicionen la nostra manera de treballar, de divertir-nos i d’estimar”. Ha posat d’exemple l’assetjament en l’entorn de treball així com la discriminació per accedir a llocs de responsabilitat i de presa de decisió i l’exposició a violències sexuals en l’entorn d’oci.
 
En aquest sentit, ha recordat casos com els de ‘la Manada’, en què “només la pressió i mobilització popular ha interpel·lat els jutges del Tribunal Suprem, que finalment han confirma que la víctima va patir una violació múltiple i no un abús sexual” o el cas de ‘la Manada de Manresa’ en què “la fiscalia ha acusat d’abusos sexuals i no d’agressió sexual sis joves acusats d’haver violat un rere l’altre, per torns, una nena de 14 anys”. Uns fets que ha qualificat de “violència institucional”.
 
Budó ha encoratjat a “seguir treballant per assolir una societat més igualitària o del tot igualitària entre dones i homes” i ha explicat que “durant molts anys, el camí cap a la igualtat no s’ha aconseguit, perquè, tot i la igualtat de dret, no hi ha igualtat de fet entre dones i homes”.
 
La consellera ha destacat el compromís del Govern en “treballar-hi intensament” i ha anunciat que el Consell Executiu de la setmana vinent aprovarà el Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022. És tracta d’un document que “desplegarà allò establert a la Llei d’Igualtat efectiva i a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista”.
 
Durant l’acte d’inauguració, per part del Govern, també hi ha participat la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, la directora general d'Igualtat, Mireia Mata i la directora general de Funció Pública, Pilar Sorribas.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia