Institut Català de les Dones

ICD

El Govern condemna el feminicidi a Granollers, presumptament a causa de la violència masclista exercida per la parella

query_builder   5 juliol 2019 11:36

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi a Granollers, presumptament a causa de la violència masclista exercida per la parella

  • Els Mossos van detenir dilluns la parella de la dona que va ser assassinada fa un any
  • L’Institut Català de les Dones convoca avui a les 12.30h del migdia un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’organisme
El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona embarassada que va tenir lloc fa un any a Granollers (Vallès Oriental), presumptament a mans de la seva parella, un home que ha estat detingut aquesta setmana pels Mossos d’Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
Aquest migdia a les 12.30h es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1).
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha reiterat que “l’erradicació de la violència masclista és una prioritat del Govern pel que cada dia seguim avançant en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els infants”.
 
Balada ha explicat que “només avançarem en l’erradicació de la violència masclista si avancem de manera ferma i contundent cap a la igualtat efectiva de dones i homes”. La presidenta de l’ICD ha subratllat que “els canvis i transformacions estructurals que cal fer en la nostra societat impliquen absolutament a tothom i a tots els agents socials. És un objectiu i feina individual i col·lectiva, de l’àmbit públic, de l’àmbit privat, i l’activisme social”.
 
Núria Balada ha volgut recordar que “les dones que ho necessitin poden adreçar-se al servei confidencial i obert permanentment 900 900 120 o algun dels 102 SIAD de la xarxa de serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones que es troben en les poblacions de més de 20 mil habitants”.
Nota: Des d’ICD posem a disposició dels mitjans de comunicació, la imatge, un vídeo i una falca radiofònica del servei 900900120 per facilitar la seva divulgació en les informacions sobre violència masclista, tal com es determina en les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia