Salut

_

Salut demana a l'Ajuntament de Tarragona uns terrenys per a ampliar el CAP Torreforta - La Granja

query_builder   5 juliol 2019 13:40

event_note Nota de premsa

Salut demana a l'Ajuntament de Tarragona uns terrenys per a ampliar el CAP Torreforta - La Granja

  • El projecte suposaria una millora dels serveis assistencials i s’adaptaria a una estimació de creixement demogràfic
  • Aquest CAP és un dels beneficiats amb el nou model de finançament de la primària per a ajudar àrees bàsiques de salut que necessiten més recursos per la seva realitat socioeconòmica
La consellera de Salut, durant la seva visita al centre, aquest migdia.
La consellera de Salut, durant la seva visita al centre, aquest migdia.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí el Centre d’Atenció Primària (CAP) Tarragona 2, Torreforta – La Granja, i ha avançat que el Departament de Salut, a través de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, ha sol·licitat a l’Ajuntament tarragoní la cessió dels terrenys adjacents al CAP per tal d’abordar la seva ampliació.
 
Segons Vergés, l’Ajuntament ha fet saber la seva voluntat de prioritzar aquest projecte, que suposaria una millora dels serveis assistencials prestats a la ciutadania. En aquest sentit, s’ha elaborat un nou pla funcional per donar cobertura a la població actual de 27.700 habitants i a una possible estimació de creixement demogràfic de 35.000 habitants. De fet, l’actual centre té una superfície construïda de 2.536 m2 i les necessitats estimades de sostre edificable serien d’uns 4.600 m2
 
El dimensionament del nou centre ha de donar compliment als criteris de l'Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC), que implica un increment en el nombre de recursos físics i professionals, i una reorientació del sistema sanitari amb perspectiva comunitària, ús racional dels medicaments i promoció de les polítiques públiques saludables.
 
Compensar un CAP subfinançat
La titular de Salut ha visitat les instal·lacions del  CAP acompanyada de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, del gerent de la regió sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, i de responsables de primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) –que gestiona el centre- i de la direcció del mateix.
 
Aquest CAP és un dels beneficiats amb el nou model de finançament de la primària per a ajudar àrees bàsiques de salut que necessiten més recursos per la seva realitat socioeconòmica. “Les desigualtats socioeconòmiques generen desigualtats en salut i aquest CAP ja va obtenir finançament addicional per la seva realitat. Però calia un reforç i responem amb la proposta d’ampliar el centre, molt necessària per l’augment de la població i de la complexitat assistencial”, ha resumit la consellera.
 
Aquest nou model, dissenyat en l’anterior legislatura, es basa en un nou indicador socioeconòmic per determinar l’assignació de recursos a les àrees bàsiques de salut (ABS) de Catalunya. Ho fa considerant uns criteris socioeconòmics més afinats que els utilitzats fins llavors, entre els que destaquen, entre d’altres, el grau d’instrucció de la seva població, la taxa de mortalitat prematura o el nivell de rendes. Tot plegat, amb l’objectiu final de reduir les desigualtats en salut millorant l’assignació dels recursos amb què treballen aquestes àrees.
 
En l’anàlisi efectuat, es va considerar que l’ABS del CAP Torreforta - La Granja de Tarragona era una de les que rebia assignacions inferiors a la mitjana, i va ser inclosa entre les 25 ABS prioritàries pel seu subfinançament.

2  

Imatges

Foto1

Foto1 101

Foto2

Foto2 80

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia