Direcció General de Comunicació

La consellera Budó ha participat en una reunió per coordinar la resposta de les administracions amb els municipis afectats per l'incendi

query_builder   6 juliol 2019 16:11

event_note Nota de premsa

La consellera Budó ha participat en una reunió per coordinar la resposta de les administracions amb els municipis afectats per l'incendi

  • Les delegacions del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i Lleida actuaran com a “interlocutor entre el territori i els diferents governs per tal de posar en funcionament de la manera més rapida aquests ajuts immediats” i canalitzar les demandes dels afectats
 
  • A banda de les accions a curt termini, la consellera ha anunciat la creació el mes de setembre d’una comissió interdepartamental per treballar per la dinamització territorial de la Ribera d’Ebre
Budo
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha participat aquest matí en una reunió a Flix amb institucions i municipis afectats per l’incendi a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i Segrià per donar una resposta coordinada al màxim nivell per fer front als efectes dels focs. En el decurs de la reunió, els municipis afectats han traslladat “la diagnosi dels danys per poder-hi per front de manera immediata”, tal com ha explicat Budó en finalitzar la reunió.
 
La consellera ha destacat que “mentrestant s’està treballant conjuntament amb el territori de quina manera s’ha de donar resposta immediata” a problemes com la retirada de fusta o la recuperació del reg, “molt important per seguir regant i que no hi hagi més pèrdues de les que ja s’han produït”. A la reunió també s’ha treballat com “calendaritzar totes aquests accions immediates” que s’han de fer “conjuntament amb tots els alcaldes i alcaldesses i tots els actors que hi tenen a veure”.
 
Seran les delegacions del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i Lleida que actuaran com a “interlocutor entre el territori i les diferents administracions per tal de posar en funcionament de la manera més ràpida i eficient, aquests ajuts i suport immediat” i canalitzar les demandes dels afectats, ha assegurat Budó. També es treballarà coordinadament amb la delegació del govern espanyol a Catalunya.
 
La consellera també ha avançat que en els propers dies se celebraran reunions més tècniques “per actuar amb accions més concretes”. A banda d'aquestes actuacions a curt termini, Budó també ha anunciat la creació el mes de setembre d’una comissió interdepartamental formada per tots els departaments de la Generalitat per tal de “garantir de manera transversal que tots els departaments i actors implicats en el desenvolupament del territori hi siguin presents”. En aquest sentit, ha explicat que “tant important és l’agricultura com la fibra òptica per tal de garantir el desenvolupament del territori”.
 
A la reunió també hi ha participat la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; les presidentes de les Diputacions de Tarragona, Noemí Llauradó, i de Lleida, Rosa Maria Perelló; i els alcaldes dels municipis afectats, entre altres.
 
La reunió d’avui deriva de la que van mantenir diumenge passat el president de la Generalitat, Quim Torra, i la mateixa consellera, on es va acordar que avui els alcaldes aportarien l’avaluació de danys per poder establir quin tipus d’ajuts son els més idonis.

2  

Imatges

La consellera Budó durant la reunió (I)

La consellera Budó durant la reunió (I) 12

La consellera Budó durant la reunió (II)

La consellera Budó durant la reunió (II) 10

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia