Direcció General de Comunicació

Altres acords de Govern

Altres acords de Govern

query_builder   9 juliol 2019 14:19

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern aporta 400.000 euros a la Sala Beckett
 
El Govern ha aprovat concedir una subvenció a la Fundació Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia per un import de 400.000 euros per finançar les activitats de la Sala Beckett durant l’any 2019.
 
Situada al barri del Poblenou de Barcelona, la Sala Beckett és un espai de referència en la creació, formació i experimentació teatral, dedicat especialment a la promoció de la dramatúrgia contemporània i la difusió de l’autoria teatral catalana. És punt de trobada de dramaturgs amb creadors escènics i amb professionals de diferents àmbits i disciplines. En aquest sentit, a la Sala Beckett s’hi realitzen cursos i laboratoris, conferències, trobades i tot tipus d’activitats d’intercanvi, pensament i debat sobre dramatúrgia i món contemporani, a banda de l’activitat de producció i programació d’espectacles.
 
La Fundació Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia és l’òrgan rector de la Sala Beckett. Compta amb un patronat format per 12 dramaturgs i vetlla per l’acompliment dels objectius fundacionals i garanteix la transparència i el funcionament democràtic de l’entitat.
 
 
El Govern farà una consulta pública prèvia al Decret d’organització de l’EADOP
 
El Govern realitzarà una consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret d’organització de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya (EADOP). És necessària una nova regulació organitzativa perquè la vigent no s’adapta a l’actual context normatiu, ja que va entrar en vigor fa 19 anys. Es tracta d’una consulta que s’adreçarà al conjunt de la ciutadania i tindrà una durada de 15 dies.
 
Adaptar l’organització i el funcionament de l’EADOP a l’entorn normatiu que ha de complir, particularment en matèria de gestió pressupostària, és un motiu pel qual esdevé necessària la nova proposta normativa. També ho és determinar els ingressos que corresponen a l’EADOP a partir de les activitats que realitza així com adequar la seva regulació a les previsions legals sobre la perspectiva de gènere i la promoció de la paritat de sexes.
 
A més, la nova normativa vol dotar el Consell d’Administració de l’EADOP d’una regulació per al seu funcionament òptim i adaptada a l’evolució del marc legal en matèria d’òrgans col·legiats. També per adequar la composició del Consell d’Administració a l’evolució dels àmbits d’actuació de l’EADOP i a la progressiva dependència tecnològica de les seves funcions. Finalment, també atribuir al Consell d’Administració de l’EADOP l’aprovació de determinades qüestions essencials la decisió sobre les quals ha de correspondre al seu màxim òrgan de govern.
 
A més, es creu necessària la nova regulació per adaptar les referències a òrgans administratius als canvis produïts en l’estructura de l’Administració de la Generalitat i a les modificacions que aquesta pugui tenir en el futur.
 
 
El Govern crea la comissió gestora del Consell Comarcal del Barcelonès i estableix la seva composició i funcions
 
El Govern ha acordat crear la comissió gestora del Consell Comarcal del Barcelonès com a òrgan provisional que administrarà aquesta comarca, fins que l’Executiu aprovi definitivament el decret que marqui la distribució i traspàs de competències i serveis d’aquest consell comarcal, dissolt per llei a principis d’aquest any.
 
La comissió gestora del Consell Comarcal del Barcelonès estarà integrada per la directora general d’Administració Local, que n’exerceix la presidència; la sub-directora general de Supervisió i Tutela Financera de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda; un representant de la Intervenció General de la Generalitat; el president del Consell Comarcal del Barcelonès; i el gerent del Consell Comarcal del Barcelonès.
 
Per dur a terme les seves funcions, la comissió gestora compta amb el suport del personal actualment adscrit al Consell Comarcal del Barcelonès i dels organismes, entitats i empreses vinculats o dependents.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia