Direcció General de Comunicació

Gorka Knörr Borràs, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid

Nomenaments

query_builder   9 juliol 2019 14:19

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Gorka Knörr Borràs, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid
Nascut a Tarragona l’any 1950
 
Format a l'Escola Superior de Tècnica Empresarial (ESTE) de Donostia-San Sebastián, ha estat lligat al món de la comunicació, de l'ensenyament i la cultura des de 1971, i al món de l'empresa des de 1974, tant a nivell privat com institucional.
 
Fundador i President del l'Espai Catalunya Topalekua de Donostia-San Sebastián, casal català dedicat a la divulgació de la imatge de Catalunya i a la promoció de la indústria, la cultura, el comerç i el turisme català a Euskadi, on va impulsar diverses activitats culturals en relació amb Catalunya.
 
En el terreny polític, va concórrer a les eleccions al Parlament Europeu de 1999 com a segon a la llista del Partit Nacionalista Basc-Eusko Alkartasuna-Esquerra Republicana de Catalunya-Unió Mallorquina; elegit eurodiputat, passà a formar part del Grup Verds/Aliança Lliure Europea, i fou vicepresident d'aquesta última. Al Parlament Europeu va ser membre titular de la Comissió d'Economia i Assumptes Monetaris, i suplent de la Comissió d'Exteriors, així com membre de la Delegació per a Amèrica Central i Mèxic, del Comitè de Drets Humans i de la Delegació Estat Hebreu.
 
Des del novembre de 1999 fins al novembre de 2003 va ser secretari general d'Eusko Alkartasuna, partit socialdemòcrata basc membre de l'Aliança Lliure Europea (ALE). El juny de 2001, renuncia al seu escó del Parlament Europeu, per recollir la seva acta de diputat al Parlament Basc, del qual va ser vicepresident primer fins al final de la legislatura, el maig de 2005. El maig de 2006 abandona la militància a Eusko Alkartasuna.
 
El 2008 és condemnat per desobediència pel Tribunal Suprem, presidit pel jutge Marchena, en haver-se negat a dissoldre el grup parlamentari Euskal Sozialista Abertzaleak. Pateix multa i inhabilitació per a càrrec públic durant un any a partir de la sentència.
 
El juliol del 2012 es fa càrrec de la Direcció de l´Institut Català de les Empreses Culturals, on roman fins al gener del 2013.
 
Cantant professional entre 1971 i 1983, segueix dedicant-se a la música i fent recitals tant dins com fora del País Basc, generalment amb caràcter benèfic. El novembre de 2000 va editar el seu setè disc, i el mes de maig de 2006 presentà el seu vuitè àlbum, “Ponts de l'ànima – Arimaren zubiak”, cantat en català i euskera. L´ultim disc, datat el 2012, és un recopilatori de les seves cançons més conegudes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia