Direcció General de Comunicació

Jaume Plensa

El Govern aprova concedir el Guardó Pau Casals a l'escultor Jaume Plensa

query_builder   9 juliol 2019 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova concedir el Guardó Pau Casals a l'escultor Jaume Plensa

  • La concessió del guardó a Jaume Plensa respon a la seva excel·lència en l’àmbit de els arts plàstiques
El Govern de la Generalitat ha aprovat, a proposta de la consellera de Cultura, concedir el Guardó Pau Casals a la projecció internacional de la cultura catalana i per a la seva representació a l’escultor Jaume Plensa i Suñé.
 
La concessió del Guardó Pau Casals a Jaume Plensa respon a la seva excel·lència en l’àmbit de les arts plàstiques, especialment en l’escultura, el llenguatge plàstic de la qual està estretament vinculat amb la filosofia i la relació de l’home amb l’univers, amb què l’artista ha contribuït a la projecció internacional de la cultura catalana.
 
Aquesta distinció, regulada pel Decret 338/2016, de 27 de desembre, es concedeix amb la conformitat del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, de la Fundació Pau Casals i de la persona candidata. El guardó té l’objectiu del reconeixement cap a personalitats rellevants de l’àmbit cultural català que, per la seva contrastada implicació en la tasca de difusió i projecció exterior de la cultura catalana, s’hagin fet mereixedores i dignes d’aquesta distinció. Els guardonats també són cridats a exercir durant dos anys naturals, de manera altruista i gratuïta, sota la denominació de legat o legada d’honor de la cultura catalana, tasques específiques de representació, promoció i projecció de la cultura catalana arreu del món.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia