Drets Socials

Menors no acompanyats

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en marxa un pla de xoc d'atenció a menors en dinàmiques de carrer

query_builder   9 juliol 2019 13:44

event_note Nota de premsa

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en marxa un pla de xoc d'atenció a menors en dinàmiques de carrer

  • L’objectiu és endreçar els circuits i coordinar tots els recursos públics de la xarxa d’atenció a persones vulnerables per atendre millor els casos de menors més complexes, tant si és un jove migrat sol com si no
  • Avui mateix, la DGAIA ha convocat la gestora de casos on hi participen Mossos d’Esquadra, Ajuntament de Barcelona, Consorci de Serveis Socials de Barcelona i Salut –i que funciona des de fa mesos per tornar a revisar un per un els menors o joves que es trobin al carrer
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en funcionament un pla de xoc per una atenció integral dels menors i joves en dinàmiques de carrer. En coordinació amb el Departament de Salut i amb l’Ajuntament de Barcelona, el nou pla servirà per reforçar l’atenció dels menors que no volen estar sota la protecció de la DGAIA. D’aquesta manera es podran detectar amb més temps els casos més complexos, especialment els que tenen problemes de salut mental o addiccions, per poder-los atendre des de la xarxa pública d’atenció a persones vulnerables i de salut mental.
 
Amb aquest nou pla, en què també hi participen els cossos de seguretat, els equips d’educadors de carrer de l’Ajuntament de Barcelona i els equips d’intervenció en salut mental al carrer dels ens municipals, es reformula l’atenció a infants i joves amb dinàmiques de carrer que s’està donant per millorar la resposta a aquests menors que es mostren reticents a viure en un centre de protecció. 
 
 
Aquest pla d’acció es concreta amb mesures com:
 
-       Increment de les hores dels equips de psiquiatria de carrer del centre Dar Chabab per treballar amb els joves. Amb aquesta ampliació del servei es podran atendre més joves i de manera més proactiva.
 
-       Els nens i joves amb problemes d’abús de tòxics i/o mentals, un cop detectats al carrer, s’atendran a les unitats d’aguts de psiquiatria adolescent.
 
-       Impuls de taules d’abordatge integral de casos complexes al territori on també es tractaran situacions d’extrema vulnerabilitat de joves migrats sols.
 
A les reunions periòdiques que es mantenen amb l’Ajuntament de Barcelona pels menors i joves de carrer s’ha arribat a la conclusió que hi ha un increment notable de joves majors d’edat que estan al carrer, que no han passat pel sistema de protecció de la Generalitat i s’ha demanat, des de la DGAIA, que s’activin més recursos de l’Ajuntament i del Consorci de Serveis Socials per a joves vulnerables relacionats amb el sensellarisme.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia