Esport

El Museu Colet acull la constitució del Consell General de l'Any del Turisme Esportiu 2020

query_builder   12 juliol 2019 15:45

event_note Nota de premsa

El Museu Colet acull la constitució del Consell General de l'Any del Turisme Esportiu 2020

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha acollit avui la primera reunió informativa del Consell General de l'Any del Turisme Esportiu 2020, iniciativa impulsada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) que serà, segons el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, “una oportunitat per explicar que la unió de turisme i esport és un binomi guanyador”.
sge
Foto: Jordi Estruch
Gerard Figueras ha presidit l’acte al costat d’Octavi Bono, director general de Turisme, i David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme, així com  una cinquantena de membres que conformen el Consell General, als quals s’ha presentat els trets bàsics del projecte i s’ha emplaçat a participar en la confecció definitiva del mateix en els propers mesos, mitjançant l’aportació d’idees.
 
L’Agència Catalana de Turisme, del departament d’Empresa i Coneixement, organitzarà l'Any del Turisme Esportiu 2020 coincidint amb l’any olímpic –es celebren els Jocs de Tòquio- i amb la mirada posada en la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 per acollir uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern.
 
Octavi Bono i David Font han presentat el context i l’estratègia de turisme a Catalunya, el programa de Turisme Esportiu de l’ACT i els objectius que persegueix la celebració de l’Any del Turisme Esportiu 2020. A grans trets, com ha detallat Font, l’Any del Turisme Esportiu vol posicionar Catalunya com a destinació ideal per a la pràctica esportiva a nivell internacional; donar suport a les empreses i destinacions esportives catalanes per crear productes de turisme esportiu 4Ds; promocionar i ajudar a la comercialització d’estades d’entrenament i esdeveniments esportius, i, finalment, posar en relleu els valors com la igualtat, la inclusió i accessibilitat, la innovació i els hàbits de vida saludables.
 
El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, ha destacat que “l’any temàtic és un instrument de màrqueting a través del qual s’aglutina tota l’acció comunicativa sota un eix vertebrador”. I ha afegit que des de l’ACT comptem amb un programa d’acompanyament al sector especialitzat orientat a la promoció i comercialització segmentada, dirigit a la demanda internacional i amb un pla d’accions específic”.
 
Per la seva banda, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, considera que les accions previstes durant l’Any del Turisme Esportiu 2020 són una “oportunitat per millorar la coordinació la feina de les diverses administracions” en l’àmbit de l’esport i el turisme, “consolidar la col·laboració entre el món públic i el privat” i “explicar aquí i al món que el binomi esport i turisme no només suma, sinó que multiplica”.
 
Gerard Figueras ha afegit que l’estratègia de captar esdeveniments esportius internacional al país “té beneficis per Barcelona, però també a tot el territori”, ha apostat perquè les grans infraestructures esportives catalanes, que ja acullen grans proves, “es posin al servei del turista amateur per obrir un nou mercat vinculat amb l’esport recreatiu” i ha defensat el paper de l’esport com a “motor que dinamitza del turisme i l’economia dels municipis de costa, muntanya i l’interior”.
 

1  

Imatges

Fotografia de la reunió (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la reunió (Autor: Jordi Estruch) 515

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia