La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, visita unes colònies i un camp de treball de medi ambient a L’Espluga de Francolí i un camp internacional a Reus
Visita al camp de treball de l'Espluga de Francolí
La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 467 activitats de lleure per aquest estiu al Camp de Tarragona, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.
 
A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 179 persones de suport, 2.750 monitors i dirigents i 20.345 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (17.374 inscrits en 352 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (4.487 i 65 activitats), les acampades (869 i 24), les rutes (279 i 15) i els camps de treball (265 i 11).
 
I pel que fa al lloc de realització, el Tarragonès és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits (9.217), seguida del Baix Camp (6.219), la Conca de Barberà (3.118), el Baix Penedès (2.722), Alt Camp (1.529) i el Priorat (469).
 
Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la a la DGJ, de manera que les xifres aniran creixent les properes setmanes. D’aquesta manera, es preveu que les dades siguin similars a les de l’estiu passat a les comarques del Camp de Tarragona, en les quals 30.444 nois i noies acompanyats per 4.083 dirigents i monitors van participar en 624 activitats.
 
Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, durant la visita a la zona del naixement del riu Francolí, a L’Espluga de Francolí, on del 6 al 20 de juliol hi té lloc el camp de treball de medi ambient “Spelunca”. Ho ha fet acompanyada del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, la coordinadora territorial de Joventut al Camp de Tarragona, Carmina Blay, i l’alcalde de L’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, entre d’altres.
 
L’activitat, organitzada per Joventut i gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol, acull 24 nois i noies de 14 a 17 que hi fan tasques de neteja, eliminació d’espècies invasores, drenatge de l’aigua o construcció de diferents nius, mentre que a la zona del naixement del riu Francolí hi recuperen la infraestructura de rec que abastia d’aigua diferents molins.
 
Posteriorment, els responsables de Joventut han anat a Reus, on es desenvolupa el camp de treball internacional “Cal Massó: art, music and movement”, novetat d’aquest 2019 entre l’oferta pública de la Generalitat al Camp de Tarragona.
 
Un total de 24 joves de 18 a 24 anys procedents d’onze països (Armènia, Dinamarca, França, Alemanya, Itàlia, Mèxic, Rússia, Sèrbia, Turquia, Ucraïna i Catalunya) es converteixen aquests dies en creadors i intèrprets d’una proposta de work in progress relacionada amb la música i la dansa, en el marc de l’activitat del Centre d’Art Contemporani Cal Massó.
 
A primera hora, la comitiva també ha visitat les colònies de “L’estiu és teu!” que durant aquesta setmana tenen lloc a l’alberg de L’Espluga de Francolí. Fins a 21 nens i nenes de 8 a 12 anys hi duen a terme unes colònies de dansa i emocions, mentre que 60 participants més de 7 a 17 anys hi fan colònies de música.