• Les primeres sessions conjuntes de sensibilització seran a Tarragona i el Vendrell
FOTO
La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, han signat avui un conveni de col·laboració per al foment de l’ús del català en entorns digitals en l’àmbit de l’empresa i del comerç local. L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu de la Direcció General de Política Lingüística, a Barcelona.
 
L’objectiu de l’acord és fer créixer la presència de la llengua catalana en els webs d’establiments comercials, fonamentalment per mitjà de sessions conjuntes de sensibilització, amb informació sobre els valors de l’ús de la llengua catalana en l’atenció als clients i consumidors i sobre els recursos lingüístics disponibles en línia. El Consorci assumirà l’organització de les sessions de sensibilització des dels 22 centres de normalització lingüística distribuïts pel territori i el personal tècnic col·laborarà per donar a conèixer els recursos lingüístics en línia. La Fundació puntCAT facilitarà els materials i equipaments necessaris per al desenvolupament de les sessions conjuntes arreu del territori. El Vendrell i Tarragona seran les primeres localitats on es desplegarà l’acord.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), presidit per la directora general de Política Lingüística difon el coneixement de català arreu del territori i en promou l’ús. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei.
 
La Fundació puntCAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política. Té com a objectius promoure activitats referents a la gestió i promoció del domini .cat; impulsar la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC i potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant. El domini .cat va néixer el 2006 i va ser el primer domini associat a una comunitat lingüística i cultural.
 
 
Altres experiències de col·laboració
 
Aquesta no és la primera acció conjunta en l’àmbit del comerç i les tecnologies en què col·laboren el Consorci i PuntCat. Durant el 2017 i 2018, la Fundació puntCAT ha impulsat el projecte Elteunegoci.cat, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i la col·laboració del CPNL, amb l’objectiu de promoure la incorporació del català en els webs  dels comerços locals amb un domini .cat. El projecte es va dur a terme a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Palafrugell, Reus, Sallent, Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant, Guissona, Manlleu, Moià, Súria, Cervera, Agramunt i Taradell. El resultat han estat més de 515 webs nous en català a 16 localitats.