Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern condemna el feminicidi a Terrassa presumptament a causa de la violència masclista exercida per la parella

L'Institut Català de les Dones convoca demà a les 12.00 h del migdia un minut de silenci en senyal de dol a la seva seu de Barcelona

query_builder   24 juliol 2019 17:27

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi a Terrassa presumptament a causa de la violència masclista exercida per la parella

L'Institut Català de les Dones convoca demà a les 12.00 h del migdia un minut de silenci en senyal de dol a la seva seu de Barcelona

Govern
El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona avui a Terrassa (Vallès Occidental), presumptament a mans de la seva parella, qui s’ha lliurat als cossos de seguretat, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
L’Institut Català de les Dones ha activat el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista que consisteix en assistència psicològica immediata i especialitzada a les persones de l’entorn de la víctima. L’objectiu de la intervenció és alleugerir el dolor i el patiment i facilitar el procés de reparació de les conseqüències traumàtiques. El servei també ofereix intervencions a nivell comunitari.
 
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que “l’erradicació de la violència masclista és una prioritat per al Govern i treballem cada dia amb l’horitzó d’avançar i millorar els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants”.
 
Budó ha explicat que “les causes de la violència masclista son profundes i estan arrelades a les estructures de la nostra cultura. Estem en un moment històric on des dels feminismes i les polítiques públiques de gènere s’està aconseguint desvetllar, identificar, posar nom a aquestes causes per, finalment, arribar a corregir-les”.
 
La consellera ha recordat que “el servei confidencial 900 900 120 està l’abast de totes les dones i les persones del seu entorn que necessitin atenció o informació sobre les violències masclistes”.
 
Demà a les 12.00h es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1)
 
A Catalunya, en les poblacions de més de 20 mil habitants, hi ha serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) on s’ofereix atenció presencial i assessorament jurídic i psicològic gratuïts.
 
Nota: l’ICD posa a disposició dels mitjans de comunicació, la imatge, un vídeo i una falca radiofònica del servei 900900120 per facilitar la seva divulgació en les informacions sobre violència masclista, tal com es determina en les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació.
900900120:  http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/recursos_atencio/telefon_900/
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia