Drets Socials

Visita al centre de Martorell dels consellers El Homrani i Bargalló.

Treball, Afers Socials i Famílies aprova el tràmit definitiu per a la concessió de la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell

query_builder   31 juliol 2019 15:18

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies aprova el tràmit definitiu per a la concessió de la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell

Les operadores poden presentar les candidatures fins el 30 de setembre i optar a la concessió per un període màxim de 25 anys
 
El Centre impartirà FP inicial, FP per a l’ocupació tant a persones desocupades com en actiu i formació programada per les empreses
 
La seva posada en funcionament consolidarà la competitivitat del sector de l’automoció
Visita al centre de Martorell dels consellers El Homrani i Bargalló.
El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha aprovat el tràmit definitiu per a la concessió de les tasques de gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell (Baix Llobregat). El conseller Chakir El Homrani ha anunciat aquest migdia l’obertura del procés de licitació del contracte que garantirà el funcionament del centre com a espai de formació integral del sector de l’automoció.
 
Segons les clàusules aprovades, el preu de licitació és de 2.537.000 euros i la durada màxima de la concessió de 25 anys. Les operadores interessades poden presentar les seves propostes fins el proper 30 de setembre, data a partir de la qual s’obrirà el procés d’adjudicació a través del Servei públic d’Ocupació de Catalunya que és el titular del CFPA. Un cop feta l’adjudicació es constituirà també un òrgan de supervisió de l’execució del contracte que en farà el seguiment i les propostes formatives. Aquesta òrgan es reunirà el proper mes de setembre per fer un seguiment i avaluació del procés de licitació.
 
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha destacat la importància del CFPA de Martorell i del model d’integració “tant de l’FP inicial com de la contínua i ocupacional”, una suma que ha qualificat de “win-win necessari per donar respostes i millorar l’empoderament de les persones a partir d’una bona qualificació professional i també per respondre a les necessitats del teixit productiu i de les empreses entorn a la formació i la qualificació de les persones”.
 
El conseller ha assegurat que aquesta integració “marca l’estratègia dels propers 10 anys” i s’ha felicitat del treball de “concertació i diàleg” per adaptar l’FP dual a les característiques específiques i les necessitats del país.
 
El Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA) abastarà l’FP inicial i l’FP per a l’ocupació adreçada tant a persones treballadores desocupades com en actiu. També inclourà formació programada per les empreses, que ha de constituir un dels pilars de creixement del centre i aportar un alt grau d’especialització formativa.
 
La seva posada en marxa consolidarà la competitivitat del sector de l’automoció i de les pròpies empreses, millorant la seva productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones.
 
Els trets principals de la formació que s’impartirà al CFPA de Martorell són els següents:
  • FP INICIAL
La formació professional inicial s’implantarà mitjançant la modalitat dual, que és la que comporta més bons resultats pel que fa al grau d’inserció i prestigi entre les empreses.
 
Aquest model fomenta un procés integrador, gràcies a l'oportunitat que té l’alumnat de formar-se i conèixer de primera mà la realitat del món laboral. El component professional pràctic s'adquireix tant en l'empresa com en el centre de formació.
  • FP PER A L’OCUPACIÓ
Té per objecte impulsar i estendre entre empreses i persones treballadores, tant desocupades com ocupades, una formació que respongui a les seves necessitats de qualificació i competitivitat i contribueixi al desenvolupament econòmic i a la cohesió social del país. 
 
L’oferta formativa es basarà en accions de formació que condueixen a l’obtenció d’un certificat de professionalitat, en especialitats del catàleg vigent d’especialitats, i/o la implantació d’itineraris formatius. Els certificats que s’oferiran en format modular quan s’escaigui respondran a les necessitats de qualificació professional demandades per les empreses i estaran adreçades a les persones demandants d’ocupació o que volen millorar la seva qualificació.
 
L’oferta de Formació professional per l’ocupació abastarà un mínim de 7.000 hores de formació anual que es concretaran en el pla de formació.
  • FP A DEMANDA DE LES EMPRESES
Aquest àmbit estarà configurat per l’activitat formativa que realitzi el centre per encàrrec de les empreses del sector. Les activitats podran abastar des d’un curs adaptat del catàleg de qualificacions fins a una acció a demanda basada en un sistema de producció d’una empresa concreta.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia