• La consellera de Salut, Alba Vergés, ha denunciat que l’Estat incompleix sistemàticament el finançament de Catalunya i ha defensat la gestió del Departament arran de la reclamació d’un pla d’ajust de la despesa sanitària
La consellera durant la seva visita al centre, on va fer les declaracions a la premsa
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat avui amb contundència que el Departament de Salut no farà retallades. “El Govern del PSOE ens està demanant que retallem i no retallarem. Ens està demanant que continuem aplicant les polítiques d’austeritat que practicava el Partit Popular i això no ho farem” ha afirmat Vergés, que ha respost així a la carta enviada per l’executiu en funcions de Pedro Sánchez en què es reclama a Catalunya un pla d’ajustos en la despesa sanitària.
 
Durant la seva visita al Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron, Vergés ha demanat a l’executiu del PSOE “que obri la clau de la caixa del finançament, que financiï bé les polítiques públiques que importen a la gent, que no es gasti 2.200 milions d’euros, fins i tot quan està en funcions, amb despesa militar, i que faci el que li correspon”, ha reblat la consellera.
 
En aquest sentit, ha explicat que “un bon govern vol dir posar totes les eines de gestió a disposició de les polítiques públiques” i ha assenyalat que, per exemple, “no podem mirar cap a una altra banda quan surt una nova medicació, com ara, la de l’hepatits C, amb la qual ens hem gastat 320 milions d’euros des de Catalunya sense rebre ni un euro de l’Estat. Davant noves medicacions, no podem dir a la gent que no els atendrem”.

A més, la consellera de Salut ha demanat a l’executiu espanyol en funcions que faci una reflexió diferent i que es pregunti com està finançant no només el sector sanitari català sinó tots els altres sectors. “Catalunya som responsables dels serveis més importants de benestar, salut, educació, serveis socials i també seguretat, i l’Estat incompleix sistemàticament no només la part de les inversions sinó la part que correspon als serveis de la ciutadania”, ha afirmat la consellera.