President

Presa de possessió nou membre del CGE

President Torra: "La legislació ha d'avançar en la mateixa direcció que la ciutadania, que és on rau l'autèntica sobirania"

query_builder   1 agost 2019 11:18

event_note Nota de premsa

President Torra: "La legislació ha d'avançar en la mateixa direcció que la ciutadania, que és on rau l'autèntica sobirania"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest matí a Palau la presa de possessió de Joan Vintró com a nou membre del Consell de Garanties Estatutàries
El president de la Generalitat, Quim Torra, presidint la presa de possessió de Joan Vintró com a nou membre del Consell de Garanties Estatutàries (CGE).Fotografies: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat aquest matí que “la legislació ha d’avançar en la mateixa direcció que ho fa la ciutadania”, respectant “tots els requisits legals”, però “tenint sempre present d’on ve l’autèntica sobirania popular”. Així s’ha pronunciat durant l’acte del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que avui s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, i on s’ha nomenat Joan Vintró com a nou membre de l’ens.
 
Torra ha destacat que la feina del Consell, com la més alta institució juridicoconsultiva de la Generalitat, “és cabdal per al nostre ordenament jurídic” i ha remarcat que la seva responsabilitat “no és només un dictamen”. “Com el seu nom indica, el Consell és qui ha de garantir, valgui la redundància, les garanties de la democràcia. Una democràcia que en aquests moments està posada en dubte davant la judicialització de la política i la manca de lleialtat institucional, un fet que evidencia el funest article 155”, ha reblat.
 
Respecte al treball de la CGE, el cap de l’Executiu ha ressaltat “l’evident relació” que hi ha amb el que fa el Govern, ja que els darrers dictàmens emesos es referien a temàtiques “amb un fort component social i d’actualitat, relacionats amb temes que interessen a la ciutadania i que, en molts casos, tenen a veure amb una millora de les condicions de vida de les persones”. Uns àmbits, ha dit, que concorden amb els que prioritza el Govern, especialment conscienciat en treballar per la justícia social, el benestar, la generació d’oportunitats per a tothom i la protecció i suport als més vulnerables”.
 
 
La incorporació de Joan Vintró
 
Joan Vintró va ser lletrat del Parlament de Catalunya i assessor de la ponència i de la comissió redactora de l’Estatut del 2006 i va dirigir la redacció de les al·legacions del Parlament davant del Tribunal Constitucional, redactant-ne diverses parts. També va ser membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional del Govern de la Generalitat de Catalunya. En l’àmbit internacional, va ser designat expert de la Comissió de Venècia del Consell d’Europa amb missions a Romania, Moldàvia i Azerbaidjan.
 
El president ha agraït durant l’acte la feina feta pel Consell i ha destacat que “els coneixements i l’expertesa” de Vintró “seran decisius per bastir un corpus jurídic que reculli els desitjos, anhels i esperances que la ciutadania reclama, i que les institucions modelem per convertir-les en textos jurídics i legals”.
 
A l’acte també hi ha assistit el president del Consell, Joan Egea; el vicepresident del Govern i titular del Departament d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; les conselleres de la Presidència, Meritxell Budó, de Justícia, Ester Capella, i de Cultura, Mariàngela Vilallonga; els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el secretari del Govern, Víctor Cullell.

2  

Imatges

Presa de possessió de Joan Vintró

Presa de possessió de Joan Vintró 1150

El president i consellers amb els membres del Consell de Garanties Estatutàries

El president i consellers amb els membres del Consell de Garanties Estatutàries 1426

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia