Direcció General de Comunicació

Edifici que acollirà els nous jutjats de Mollet i el Registre Civil (2)

El Govern aprova el trasllat dels jutjats de Mollet del Vallès a l'edifici de Can Fàbregas

query_builder   1 agost 2019 14:39

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el trasllat dels jutjats de Mollet del Vallès a l'edifici de Can Fàbregas


·       El Consell Executiu dona llum verda a la despesa de 10 MEUR per fer front al lloguer del local
 
·       Les noves instal·lacions entraran en funcionament aquest 2019
 
El Consell Executiu d’aquest dijous ha aprovat el tràmit per traslladar els jutjats de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) a l’edifici de Can Fàbregas. El Departament de Justícia ha llogat el local per un import de 29.000 euros mensuals, que pagarà durant 20 anys. Les obres d’adequació van començar el passat desembre i marxen sobre el calendari previst. Les instal·lacions entraran en funcionament abans d’acabar l’any. Les obres van a càrrec del propietari de l’edifici. Justícia hi instal·larà el mobiliari i els equips informàtics.
Amb aquest tràmit, ha quedat aprovada la despesa de 10.008.651 milions d’euros per fer front a les mensualitats dels pròxims 20 anys. D’aquesta manera, el Govern garanteix que els pressupostos de les dues pròximes dècades disposin sempre d’una partida per al lloguer del local.
 
Uns 700 m2 més d’espai
El nou edifici permetrà agrupar en un mateix espai els jutjats i el Registre Civil, que actualment estan ubicats en diferents punts de la ciutat. Can Fàbregas disposarà de 2.800 m2 de superfície en dues plantes: planta baixa (1.408 m2) i planta primera (1.391 m2). En total, els jutjats de Mollet guanyaran uns 700 m2 d’espai respecte de les dependències actuals.
 
El Departament de Justícia, d’altra banda, ha traslladat a la Direcció General de Patrimoni la proposta de llogar 500 m2 més d’espai de Can Fàbregas per poder ubicar-hi la Fiscalia. La resolució, però, arribarà el 2020, quan l’edifici ja estigui en funcionament.
 
Protecció a les víctimes
Els jutjats actuals del carrer d’Anselm Clavé no compleixen les condicions necessàries per prestar un bon servei. Amb el trasllat al nou edifici, el Departament resol els problemes de deteriorament i falta d’espai de les instal·lacions actuals, que, per exemple, no disposen d’espais imprescindibles, com una zona de custòdia de presos i detinguts. El trasllat, de fet, és una petició llargament reivindicada pels professionals.
 
Can Fàbregas, en canvi, disposarà d’uns espais més amplis i diàfans que milloraran la confortabilitat i la seguretat dels professionals i dels ciutadans, amb circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. Tot l’edifici serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El partit judicial de Mollet del Vallès presta servei a una població de més de 106.000 habitants de set municipis del Vallès Oriental.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia