·         L’objectiu d’aquesta proposta és que els pisos es destinin a les meses d’emergència
El Govern ha demanat a la Sareb que posi a disposició de la mesa d’emergències tots els pisos que té a la ciutat de Barcelona, tant buits com ocupats i, a canvi, la Generalitat subvencionaria el 60% dels lloguers que pagarien els inquilins. Segons les dades del registre d’habitatges buits i ocupats sense títol habilitant que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Sareb té a la ciutat de Barcelona 174 pisos buits en condicions d’habitabilitat i 153 ocupats irregularment.
 
La proposta duta a terme per la Generalitat s’emmarca dins de l’ampliació dels ajuts urgents que es va publicar al DOGC el 19 de juliol. Consisteix en què la Sareb accepti llogar tots aquests habitatges a la meitat del preu que resultaria del tipus mig de l’Index de referència de preus de lloguer. A canvi, la Generalitat subvencionaria, en funció dels ingressos de les famílies, un 60% d’aquest lloguer. Les despeses de la fiança també aniran a càrrec del Govern català.
 
El Govern considera que aquesta és una fórmula que pot ser efectiva per atendre les sol·licituds ja valorades positivament per la mesa d’emergències. És per això que el seu objectiu seria estendre, a partir de setembre, aquesta fórmula a altres municipis amb molta demanda de la mesa d’emergències.
 
Si la Sareb accepta aquest acord, l’objectiu és convocar una reunió  amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Ajuntament de Barcelona i la Delegació del Govern a principis de setembre per formalitzar la signatura d’un conveni.  
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 119