Direcció General de Comunicació

govern

El Govern insta al Tribunal Constitucional que s'abstingui de resoldre el recurs contra l'Estatut

query_builder   25 maig 2010 14:05

event_note Nota de premsa

El Govern insta al Tribunal Constitucional que s'abstingui de resoldre el recurs contra l'Estatut

El Govern ha encarregat al gabinet jurídic l’elaboració de l’escrit processal per instar al Tribunal Constitucional que s’abstingui o declini la seva competència per conèixer i resoldre el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya fins que la seva composició s’ajusti al que preveu la Constitució Espanyola.
 
El govern ha pres aquest acord sobre la base del dictamen elaborat per la Comissió Jurídica Assessora.
 
Aquest dictamen recorda que el model que es desprèn de la constitució sobre la composició del tribunal es fonamenta en dos pilars:
 
  • La necessitat de complir amb els requisits d’elegibilitat i independència
  • La limitació temporal del mandat
 
La Comissió conclou que la possibilitat de pròrroga dels mandats no es desprèn de la pròpia constitució sinó de la llei orgànica.
 
Donada aquesta especificitat, la comissió es planteja si l’ús d’una “pròrroga desproporcionadament llarga” en la que es troben els membres actuals podria afectar els pilars que marca la Constitució.
 
La Comissió Jurídica Assessora conclou que la situació anòmala pel que fa a la composició del Tribunal, desfiguraria d’una manera substancial el model de Tribunal Constitucional establert per la Constitució i podrien afectar la seva idoneïtat per conèixer dels recursos contra l’Estatut.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia