Direcció General de Comunicació

hepatitis C

L'hepatitis C i la infecció per VIH s'inclouen en el llistat de malalties de declaració obligatòria

query_builder   25 maig 2010 14:35

event_note Nota de premsa

L'hepatitis C i la infecció per VIH s'inclouen en el llistat de malalties de declaració obligatòria

  • El Govern aprova el decret sobre la notificació de malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics
El Govern ha aprovat avui el decret que unifica i actualitza tota la normativa existent sobre la notificació de malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics al Departament de Salut.
La principal novetat del Decret és que l’hepatitis C i la infecció pel virus d’immunodeficiència humana (VIH) s’inclouen dins el llistat de malalties de declaració individualitzada. A partir d’ara, doncs, serà obligatori notificar al Departament de Salut que s’ha contret aquestes malalties. Cal recordar que els nous casos de SIDA ja es declaren de forma obligatòria, però actualment la infecció pel VIH només es notifica voluntàriament.
Fins ara, les hepatitis C es declaraven sota l’epígraf “altres hepatitis víriques” (exclou l’hepatitis A I l’hepatitis B), però atesa la rellevància de les infeccions per aquest virus i la disponibilitat de tècniques de confirmació analítica, és convenient que es notifiquin de forma específica.
Pel que fa al virus d’immunodeficiència humana (VIH), a Catalunya es controla des de l’any 2001 gràcies a un sistema de declaració voluntària de nous casos. Aquest sistema ha estat útil per descriure els patrons de transmissió de la malaltia, però no permet tenir dades reals sobre l’impacte del virus en la població.
 
Disposar d’informació acurada, precisa i actual sobre la magnitud i dinàmica de propagació de l’actual epidèmia de VIH és cabdal per millorar les actuacions clíniques, així com per poder dissenyar intervencions preventives més efectives.
 
En el nou decret es manté l’obligatorietat de declarar la gonocòccia, la sífilis i el limfogranuloma veneri.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia