Direcció General de Comunicació

Condol

El Govern condemna el feminicidi a L'Hospitalet de Llobregat presumptament a causa de la violència masclista

query_builder   6 agost 2019 11:53

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi a L'Hospitalet de Llobregat presumptament a causa de la violència masclista

  • La consellera Budó reitera que la prevenció i l’atenció a les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants són “una prioritat del Govern”
  • L’Institut Català de les Dones convoca demà dimecres, 7 d’agost, a les dotze del migdia, un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’organisme

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) el passat divendres 2 d’agost, presumptament a mans de la seva exparella, detinguda ahir pels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

El Jutjat d’Instrucció número 1 de l’Hospitalet de Llobregat que investiga els fets ha decretat el secret de les actuacions.
 
Demà a les dotze del migdia es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (pl. Pere Coromines, 1).
 
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha expressat que “la prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants és una prioritat del Govern”.
 
Budó ha destacat que “la violència masclista és una greu vulneració dels Drets Humans i un clar impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, autonomia i llibertat, tal com recull la Llei catalana 5/2008, del 24 d’abril del dret de les dones a erradicar la violència masclista”.
 
La consellera ha recordat que “la violència masclista és un problema endèmic i universal, que trobem arreu, amb independència de la cultura, el grup social o l’edat, perquè té afectació al llarg de tot el cicle vital de les dones”.
 
L’ICD ha activat el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista per oferir assistència psicològica immediata i especialitzada a les persones de l’entorn de la víctima. L’objectiu de la intervenció és alleugerir el dolor i el patiment i facilitar el procés de reparació de les conseqüències traumàtiques. El servei també ofereix intervencions a nivell comunitari.
L’Institut Català de les Dones posa a l’abast de les dones i les persones del seu entorn el servei confidencial i gratuït 900 900 120 d’atenció o informació sobre les violències masclistes.
 
A Catalunya, les poblacions de més de 20.000 habitants ofereixen serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) per a l’atenció presencial i assessorament jurídic i psicològic gratuïts.
 
Nota: l’ICD recorda que per al tractament mediàtic d’aquests casos cal seguir les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, i posa a disposició material de difusió del servei 900900120 per facilitar el seu coneixement entre les dones que el puguin necessitar.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia