Direcció General de Comunicació

violencia masclista

El Govern ratifica les mesures de conciliació per facilitar la mobilitat de les treballadores públiques víctimes de violència masclista

query_builder   10 setembre 2019 13:15

event_note Nota de premsa

El Govern ratifica les mesures de conciliació per facilitar la mobilitat de les treballadores públiques víctimes de violència masclista

  • També s’ha aprovat la reincorporació progressiva al lloc de treball dels empleats i empleades públics després d’un tractament oncològic o malaltia greu
  • Aquestes mesures es van acordar en el marc de la Mesa de Negociació dels Empleats Públics
El Govern ha aprovat ratificar les mesures de conciliació laboral i familiar per facilitar la mobilitat de les empleades públiques víctimes de violència masclista, que es van acordar a la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics del passat 24 de juliol.
 
El Govern també ha aprovat els acords per a la incorporació progressiva a la feina dels treballadors i treballadores públics després d'una malaltia greu i per ampliar els permisos per atendre fills i filles amb discapacitat, que es van prendre en la mateixa reunió de la Mesa.
 
Les treballadores públiques que hagin estat víctimes de violència masclista, o que tinguin al seu càrrec infants víctimes de maltractament podran canviar de lloc de feina. La Generalitat facilitarà la mobilitat d’aquestes treballadores i tramitarà amb caràcter urgent, en un màxim de tres dies, el procediment de mobilitat. Així mateix, la Generalitat garantirà que el canvi de lloc de treball no impliqui una pèrdua d’ingressos i no comporti un perjudici per a la carrera professional d’aquestes treballadores.
 
D’altra banda, els empleats i empleades públiques podran sol·licitar una adaptació progressiva de la jornada laboral després d’un tractament oncològic o una malaltia d’especial gravetat, amb una reducció de les hores de treball que no comportarà cap disminució de les retribucions.
 
Finalment, i per als pares i mares amb fills i filles amb discapacitat, s’estén la flexibilitat horària per reunions o visites a les escoles també per a aquells casos en què els infants amb discapacitat estiguin escolaritzats en un centre ordinari.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia