Drets Socials

Inauguració del centre de Noves Oportunitats a Mataró.

Chakir El Homrani: "Els centres de Noves Oportunitats ens fan ser conscients que tothom se'n pot sortir"

query_builder   12 setembre 2019 13:05

event_note Nota de premsa

Chakir El Homrani: "Els centres de Noves Oportunitats ens fan ser conscients que tothom se'n pot sortir"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha presidit la inauguració de les noves instal·lacions del Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès a Mataró
 
També ha lliurat els diplomes als menors estrangers migrats sols que han participat en el programa Primera Oportunitat
Foto de grup amb els participants del programa
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions del Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès a Mataró. Han acompanyat al conseller, entre d’altres, l’alcalde de Mataró, David Bote; la responsable de Serveis d’Atenció i Suport als Joves de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC, Marta Masagué; i la directora general de la UTE Fundació Intermedia – Fundació Main, Sònia Moragrega.
 
Els Centres de Noves Oportunitats són equipaments adreçats a joves d’entre 16 i 24 anys no escolaritzats i que no treballen. En aquests centres els i les joves reben, entre d’altres, formació en competències bàsiques i preparació pel retorn al sistema educatiu i formació en competències transversals. Les actuacions i programes que desenvolupen s’inscriuen en les iniciatives de la Garantia Juvenil impulsades pel Servei públic d’Ocupació de Catalunya i finançades pel Fons Social Europeu.
 
El programa Start Noves Oportunitats combina, entre d’altres, accions professionalitzadores, d’orientació laboral i acadèmica i de suport per a l’escolarització i inserció laboral dels i les joves. De cadascuna/a d’ells/es es fa un diagnòstic ocupacional i social per definir el pla d’acció que guiarà la seva estada al Centre i la seva participació en el programa.
 
El Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès acull actualment 402 joves actius entre els 11 punts d’actuació: Mataró, Sant Celoni, Granollers, Barberà del Vallès, Canet de Mar, Arenys de Mar, Masnou, Rubí, Gualba, Sabadell i Terrassa, que disposen de dos punts a la mateixa ciutat.
 
Lliurament de diplomes de Primera Oportunitat
 
A banda de la inauguració del Centre de Noves Oportunitats de Mataró, el conseller Chakir El Homrani també ha presidit el lliurament de diplomes a 19 joves que han participat en el programa Primera Oportunitat dissenyat per atendre als menors estrangers sense referents que arriben a Catalunya i que tenen un gran desconeixement dels elements que permeten viure i treballar al país.
 
El programa de Primera Oportunitat, que actualment compta amb 139 joves migrats sols, dona l’oportunitat als menors d’entrar en contacte amb el món educatiu i laboral, compartir noves experiències amb joves que viuen la mateixa situació i fer-se un lloc en una societat totalment nova. El programa consta d’una fase d’acollida on s’orienta als i a les joves i se’ls dona classes de català, coneixement de l’entorn social, cultural i laboral i alfabetització digital, a més de realitzar una aproximació tècnico-professional. El programa es complementa amb visites a empreses per habituar-se a les dinàmiques de les relacions professionals a través de la simulació d’entrevistes de feina. Una vegada finalitzat el programa, els i les joves poden continuar formant-se al Centre de Noves Oportunitats.
 
El conseller El Homrani ha destacat: "Si hi ha una iniciativa que m'enorgulleix són els centres de Noves Oportunitats. El seu valor és el treball personal que ens fa ser conscients que tothom se’n pot sortir". "Als nois i noies que sou aquí no us donen una oportunitat. L'opotunitat és la que ens doneu a tots", hi ha afegit.
 
També ha dit que els CNO “són l'exemple de quan alineem esforços Govern, món local, teixit social i entitats.” “Un dels reptes és alinear l'elecció dels nois i noies amb les necessitats del mercat de treball. Tenint present que l'èxit no és només la inserció laboral sinó també el retorn als sistema educatiu"
 
Finalment, ha agraït “la implicació de tothom per fer millor aquesta feina que ens permet construir una societat diversa i cohesionada."
 
CNO, Intermedia i Main
 
El Centre de Noves Oportunitats (CNO Maresme-Vallès) és un projecte del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya amb el finançament del Fons Social Europeu i emmarcat dins de la Garantia Juvenil. L’objectiu del programa és orientar als i a les joves entre 16 i 24 anys a realitzar un itinerari formatiu, mixt i/o laboral i així retornar al sistema educatiu reglat o fer-se un lloc al mercat laboral.
 
El projecte social es desenvolupa en tres comarques (Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental) gràcies a la UTE formada per la Fundació Intermedia i la Fundació Main a través del Centre de Noves Oportunitats (CNO Maresme-Vallès).
 
La Fundació Intermedia, amb seu a Barcelona i presència a diferents comarques de Catalunya (entre elles també al Maresme-Vallès) facilita l’ocupació i millora professional de les persones, especialment de les que es troben en situacions de vulnerabilitat social i laboral, a través d’accions d’assessorament, d’orientació, de capacitació i de desenvolupament de les trajectòries professionals, amb estreta col·laboració amb les empreses i el teixit socioeconòmic.
 
La Fundació Main, amb seu a Sabadell i amb més de 25 anys d’experiència en la intervenció i l’acompanyament socioeducatiu i psicoterapèutic, promou oportunitats per les persones que viuen situacions de vulnerabilitat i vetlla per la reducció de les desigualtats entre les persones.

4  

Imatges

Noves Oportunitats a Mataró

Noves Oportunitats a Mataró 204

Noves Oportunitats a Mataró

Noves Oportunitats a Mataró 252

Noves Oportunitats a Mataró

Noves Oportunitats a Mataró 123

Noves Oportunitats a Mataró

Noves Oportunitats a Mataró 104

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia