Empresa i Treball

Catalunya s'incorpora a la Junta Directiva dels Membres Afiliats a l'Organització Mundial del Turisme

TURISME

Catalunya s'incorpora a la Junta Directiva dels Membres Afiliats a l'Organització Mundial del Turisme

query_builder   12 setembre 2019 13:39

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya s'incorpora a la Junta Directiva dels Membres Afiliats a l'Organització Mundial del Turisme

 
  • L’Organització Mundial del Turisme ha celebrat a Sant Petersburg la seva 23a Assemblea General i ha renovat els òrgans de direcció dels seus Membres Afiliats.
  • Catalunya representarà a la xarxa de regions europees de Turisme Sostenible NECSTouR en la Junta Directiva dels Membres Afiliats a l’OMT, que és un òrgan assessor del Secretari General d’aquest organisme.
  • Com a membre contribuirà a la presa de decisions d’aquesta entitat de l’Organització de les Nacions Unides.


Durant la 23a Assemblea que ha tingut lloc avui a Sant Petersburg (Rússia), Catalunya s’ha incorporat a la Junta Directiva dels Membres Afiliats a l’Organització Mundial del Turisme (OMT), com a representant de la xarxa europea NECSTouR, de la qual n’ostenta la presidència fins el 2021.
 
Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement, s’ha mostrat molt satisfeta del paper destacat que està jugant Catalunya a nivell internacional en l’àmbit turístic i ha recodat que “ja fa tres anys que Catalunya presideix la xarxa europea NECSTouR, de les regions europees de turisme sostenible. Avui, podem anunciar que Catalunya entra a formar part de la Junta Directiva dels Membres Afiliats de l’Assemblea de l’OMT, organisme de les Nacions Unides. Tot plegat és un reconeixement internacional a la tasca que realitzem en la gestió i planificació estratègica del turisme.”
 
La consellera ha destacat el significat d’aquest nou encàrrec internacional: “Catalunya tindrà l’oportunitat de compartir visions i estratègies sobre el model turístic amb entitats i agents públics i privats de tot el món, i participarà en la presa de decisions d’aquesta xarxa global”.
 
La Junta Directiva dels Membres Afiliats de l’OMT és un òrgan assessor del Secretari General d’aquest organisme. Les seves funcions principals és que els Membres Afiliats s’integrin i contribueixin als objectius, la missió i el programa general de treball de l’OMT, i aprovar el programa de treball dels Membres Afiliats així com implementar-lo i integrar-lo en el programa general de treball de l’OMT.
 
L’OMT és l’organisme de les Nacions Unides que s’encarrega de la promoció del turisme sostenible i responsable. Amb més de 500 empreses, institucions educatives i d’investigació, destinacions i ONG, el departament de Membres Afiliats a l’OMT ofereix un espai perquè els membres participin en el diàleg i comparteixin informació. La missió principal és promoure la sinergia entre els “membres afiliats” i els “Estats membres” per promoure l’intercanvi de coneixements entre les parts interessades, per tal de contribuir a la promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de les nacions unides.
 
Per la seva banda, NECSTouR va ser fundada l’any 2007 per Catalunya, la Toscana i Provença-Alps-Costa Blava. Actualment en formen 36 regions europees i 32 membres acadèmics. La xarxa treballa per potenciar la cooperació entre regions europees en la consolidació de la sostenibilitat i la competitivitat en el turisme i influir directament en la política turística europea. 
 
Treballant conjuntament per fer un Turisme més Sostenible i Responsable
 
Per una altra banda, les línies de col·laboració entre l’OMT i Catalunya-NECSTouR estaran centrades en les prioritats estratègiques de la xarxa europea representades per les 5 “S”:
 
·         Socio-Cultural Sustainability. L’OMT i NECSTouR faran difusió i buscaran adhesions als principis de sostenibilitat socio-cultural que sorgeixen a partir de la “Declaració de Barcelona. Better places to live; better places to visit”.
 
·         Smart. NECSTouR treballarà colze a colze amb l’OMT i el FCBarcelona Innovation Hub per tal de desenvolupar el concepte de Smart Destinations.
 
·         Skills. En l’àmbit de les competències i la formació, NECSTouR s’integrarà en els grups de treball de l’OMT per impulsar conjuntament projectes de suport a l’emprenedoria.
 
·         Safety and Resilience. Prioritzarem el factor seguretat com un dels elements clau a enfocar durant els propers anys.
 
·         Statistics. La feina feta des de NECSTouR a nivell europeu pel que fa a indicadors serà aprofitada com a referent per a escalar-los a nivell mundial.
 
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
 

1  

Imatges

Imatge de la 23a Assemblea General de l'Organització Mundial del Turisme que se celebra avui a Sant Petersburg

Imatge de la 23a Assemblea General de l'Organització Mundial del Turisme que se celebra avui a Sant Petersburg 68

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia