Direcció General de Comunicació

La consellera Budó durant l'acte de la Diada a Madrid.

Budó: "Ens neguem a creure que el conflicte de Catalunya amb Espanya no tingui una solució dialogada"

query_builder   12 setembre 2019 21:17

event_note Nota de premsa

Budó: "Ens neguem a creure que el conflicte de Catalunya amb Espanya no tingui una solució dialogada"

·         La portaveu del Govern ha participat en la Diada Nacional de Catalunya que cada any se celebra a Madrid
 
·         En el seu discurs, Budó, ha recordat que "per segon any consecutiu des de la recuperació de la democràcia, Catalunya celebra una Diada amb presos i exiliats"
La consellera Meritxell Budó durant l'acte institucional de la Diada a Madrid
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxel Budó, ha participat en la Diada Nacional de Catalunya que se celebra cada any a Madrid, acompanyada del delegat del Govern a Madrid, Gorka Knörr; el viceconseller de la Presidència, Pau Villòria, i amb el periodista, Antoni Bassas, al Círculo de Bellas Artes.
 
En el seu discurs, la portaveu del Govern ha fet una crida al govern Espanyol al "diàleg i “la negociació" per “superar la crisi” entre Catalunya i l'Estat. “Ens neguem a creure que aquesta situació no tingui una sortida dialogada. Sempre ens trobaran en la negociació i el diàleg", ha afirmat. Però, també, ha advertit que "no deixarem de defensar els nostres drets. De forma cívica, pacífica i democràtica". En aquest sentit, la consellera ha assegurat que "el conflicte obert entre Catalunya i l'Estat espanyol és el principal repte que ens hem de plantejar. Superar aquesta crisi institucional, política i social ens hauria d'estimular per trobar una solució". Però, "aquesta solució no podrà arribar sense la participació de la ciutadania. És a dir, votant", ha explicat Budó.
 
Aprofitant la seva visita a Madrid, la consellera ha insistit en la necessitat de la constitució d’un govern estable a l’Estat. “Per afrontar els grans reptes que tenim com a societat” perquè “fa massa temps que Espanya està instal·lada en la inestabilitat, les eleccions i els govern es funcions. I Catalunya necessita un interlocutor” per afrontar els reptes de país .
 
En referència a les informacions i imatges publicades en diferents mitjans de comunicació d’àmbit estatal sobre la xifra d’assistents a la Diada, la consellera ha subratllat que “ahir vam sortir al carrer centenars de milers de persones, per vuitè any consecutiu” reclamant poder “parlar amb propietat sobre quins són els desitjos i les aspiracions de Catalunya”. Seguint aquesta línia, Meritxell Budó ha insistit que "existeixen mecanismes legals i que tenen cabuda dins de la Constitució per poder permetre un referèndum legal i acordat amb Catalunya". Per això, la portaveu del Govern ha advertit que "per molt que se'ns vulgui nega aquest dret, nosaltres no deixarem de voler exercir-lo. No renunciarem a les nostres idees i les continuarem expressant en qualsevol moment i ocasió". I ha interpel·lat directament al Govern espanyol assegurant que "davant d'una qüestió com aquesta, que durant molts anys ha mobilitzat la ciutadania, la resposta no pot ser, mirar cap a un altre costat, negar-se a parlar o judicialitzar el que la política no va saber resoldre en el seu moment". 
 
La consellera també ha recordat en el seu discurs que la celebració de la Diada d'aquest any, com la de l’any anterior, “és molt diferent a les diades que s'han celebrat anteriorment”. "Per segon any consecutiu, des de la recuperació de la democràcia a Espanya, Catalunya celebra una Diada amb presos polítics i exiliats". I en aquest context, Budó ha advertit que si l'Estat espanyol continua instal·lat en el negació "corre el risc de deixar de ser un país democràtic, si no permet als catalans i les catalanes decidir el seu futur de forma democràtica".
 
Durant l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid, la consellera ha lliurat els reconeixements ‘Amic del Blanquerna’, a les persones destacades per fer difusió de la cultura catalana i per la seva col·laboració amb el Centre Cultural Blanquerna. Enguany, s’ha lliurat el guardó pòstum a la periodista i corresponsal de El Punt-Avui, Montse Oliva, que ha recollit el periodista David Portabella; al catedràtic de Filologia de la Universitat Computense, Joan Ribera Llopis; a la promotora cultura Elena García; als editors, Huerga y Ferro; al dissenyador gràfic Emilio Gil; al client de la Blanquerna, Juan Carlos Martínez i a l’estudiant de català, Leticia Palacios.
 

2  

Imatges

La consellera Budó amb el delegat del Govern a Madrid, Gorka Knörr, i el periodista Antoni Bassas

La consellera Budó amb el delegat del Govern a Madrid, Gorka Knörr, i el periodista Antoni Bassas 109

La consellera Budó amb els premiats en l'acte de la Diada a Madrid.

La consellera Budó amb els premiats en l'acte de la Diada a Madrid. 110

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia