Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DARP

Agents Rurals realitzen 3.226 actuacions de control en zones d'afluència massiva de persones durant l'estiu

query_builder   20 setembre 2019 10:21

event_note Nota de premsa

Agents Rurals realitzen 3.226 actuacions de control en zones d'afluència massiva de persones durant l'estiu

Entre el juny i l’agost s’han fet 2.682 inspeccions de pesca, d’acampada, per encendre foc i per circulació motoritzada en espais naturals, s’han tramitat 381 denúncies i s’han fet 163 actuacions d’altres tipus
 
S’intensifica el control circulació motoritzada al medi natural i es fan 657 actuacions durant l’estiu, de les quals 131 acaben amb denúncia
 
El Parc Nacional d’Aigüestortes, la resta de parcs naturals de Catalunya i embassaments i rieres concentren la major part de les actuacions
DARP
El Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha realitzat aquest estiu un total de 3.226 actuacions en zones naturals d’afluència massiva de persones amb la finalitat de protegir el medi, relacionades amb l’encesa de foc en espais natural (965 actuacions), la pesca continental (890), l’acampada (714) i la circulació motoritzada (657).
 
En concret, entre l’1 de juny i l’1 de setembre s’han fet 2.682 inspeccions, s’han tramitat un total de 381 denúncies per incompliment de la normativa vigent i s’han dut a terme 163 actuacions d’altres tipus, com ara serveis especials, comisos i altres.
DARP
El Parc Nacional d’Aigüestortes, amb més de 400 actuacions, la resta de parcs naturals de Catalunya (amb un centenar d’actuacions a les Guilleries, una setantena al Parc Natural de l’Alt Pirineu o una cinquantena a les Muntanyes de Prades) i embassaments i rieres concentren la major part de les actuacions dutes a terme per Agents Rurals per garantir la protecció del medi natural.
 
Per àrees regionals, la de l’Alt Pirineu és on més actuacions en zones d’afluència massiva ha realitzat el Cos. Del total d’actuacions fetes al conjunt de Catalunya, 1.136 s’han fet en aquesta regió. A més, s’han dut a terme 573 actuacions a l’àrea regional de Girona, 490 a la Catalunya Central, 368 a Tarragona, 239 a Lleida, 238 a Barcelona i 182 a Terres de l’Ebre.
DARP
S’intensifica el control a la circulació motoritzada
Aquest estiu, el Cos d’Agents Rurals ha intensificat el control de circulació motoritzada al medi natural i ha dut a terme un total de 657 actuacions en tres mesos. D’aquestes, 513 corresponen a inspeccions, de les quals 131 han acabat amb denúncia. També s’han fet 13 actuacions d’altres tipus, com serveis especials o comisos.
 
El Cos alerta que, a causa de la massificació dels espais naturals, alguns usuaris estacionen el vehicle en espais no permesos, com camps de conreu, vorals de camins o fins i tot en zones que obstaculitzen el pas de vehicles d’emergència, maquinària agrícola i vehicles de veïns de la zona.
 
Arran de l’increment d’aquesta problemàtica, la Direcció General d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació proposarà als ajuntaments dels municipis amb una major incidència treballar conjuntament per impulsar mesures per millorar la gestió d’aquests espais.
 
Prop d’un miler d’inspeccions de prevenció d’incendis
Pel que fa a l’encesa de focs en espais naturals, els Agents Rurals han fet prop d’un miler d’actuacions, que s’han intensificat a causa de l’elevat risc d’incendi d’aquest estiu. Només s’han tramitat 40 denúncies per encendre foc mentre està en vigor la prohibició de fer foc en terrenys forestals sense autorització.
 
A més, el Cos d’Agents Rurals ha efectuat 890 actuacions relacionades amb la pesca continental i 714 en relació a l’acampada. Cal recordar que aquesta activitat només es pot dur a terme en cas que es tingui un permís del propietari del terreny i sempre que l’ajuntament del municipi no ho hagi prohibit. En el cas dels Parcs Naturals Protegits, cal un permís de l’òrgan gestor del parc.  
 
Durant el mes de setembre està previst que el Cos d’Agents Rurals continuï realitzant inspeccions en espais naturals amb una gran afluència de persones.
 

3  

Imatges

Vehicles mal aparcats en un camp de conreu a la riera de Merlès

Vehicles mal aparcats en un camp de conreu a la riera de Merlès 130

Gràfic de la distribució del tipus d'actuació

Gràfic de la distribució del tipus d'actuació 62

Taula d'actuacions d'Agents Rurals per àrees regionals

Taula d'actuacions d'Agents Rurals per àrees regionals 46

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia