·         La consellera de la Presidència ha posat èmfasi en la nova llei de l’Esport que “ens ha de permetre avançar en la professionalització dels dirigents esportius i accelerar la incorporació de les dones a les directives
La consellera Budó durant el 15è aniversari de Sport Cultura Barcelona
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presidit el 15è aniversari de Sport Cultura Barcelona, acompanyada del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras. Budó ha destacat en el seu discurs “els dos grans projectes de país ambiciosos” del Govern en matèria d’esport: la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern i la nova Llei de l’esport i de l’activitat física.
 
Sobre els Jocs Olímpics d’Hivern, la consellera ha assegurat que “la voluntat del Govern és afrontar la candidatura dels Jocs Olímpics com una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa, tant a nivell intern com a escala internacional”. Per això, es va aprovar el Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern el passat mes de març, “un instrument que ens ha de permetre, adoptar des del Govern de la Generalitat, de manera consensuada amb el territori, les decisions més adients”. Meritxell Budó ha reconegut que “aquest és un projecte basat en el respecte al territori i a un entorn natural únic en el qual l’esport té i tindrà cada vegada un rol més determinant. I a nivell internacional, és una oportunitat per descobrir al gran públic el tresor natural que representen els PirineusDe fet, els JJOO són el catalitzador i, alhora, el motor per redissenyar la política de muntanya per al segle XXI i per al conjunt dels Pirineus”.
 
Sobre el segon projecte de país, la nova Llei de l’esport, la titular de Presidència ha recordat que el passat mes de juliol es va arribar a un acord amb la UFEC per “impulsar una llei que ens permeti avançar en la professionalització dels nostres dirigents esportius i que acceleri la incorporació de les dones en les directives de les entitats esportives. Volem una llei que garanteixi un finançament digne i estable per a l’esport. I que aprofiti totes les potencialitats de l’activitat física i l’esport com eina d’integració social i de formació en els millors valors”. Segons Meritxell Budó, “l’esport i la cultura aporten valors que impacten positivament en la salut, la cohesió social i la construcció de comunitat. També impliquen promoció i internacionalització de Barcelona i de Catalunya i aporten desenvolupament social i també desenvolupament econòmic. Cal que treballem tots junts per fer possible una societat millor”.
 
La consellera, durant l’acte de commemoració, ha tingut un record especial per Joan Antoni Samaranch que “fa 15 anys, ell i un equip de persones amb empenta i il·lusió, per fer coses a favor de Barcelona i Catalunya, vau posar en marxa l’entitat Sport Cultura BarcelonaI ho vau fer amb la voluntat d’enfortir els pilars de la nostra societat amb els valors que aporten la cultura i l’esport i, alhora, de fomentar el diàleg i l’enteniment entre institucions, ciutadania i agents implicats.  En aquests quinze anys, us heu convertit en un bon exemple de l’imprescindible rol que juga la societat civil al nostre país”, ha conclòs Budó.