·         L’acte d'homenatge que s'ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat ha comptat amb l’actuació del quartet Cosmos, els membres del qual toquen amb instruments creats per aquest lutier
 
·         El filòsof Ferran Sáez ha estat l’encarregat de glossar la figura de Bagué, que va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi l’any 2003
 
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha agraït al lutier David Bagué “tots aquests anys de trajectòria” duent a terme el seu ofici i n’ha destacat la seva “exemplaritat, generositat i excepcionalitat”, en el concert-homenatge que s’ha celebrat aquesta tarda al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat que “Bagué està considerat per molts com un dels millors lutiers del món” i ha recordat que ha estat escollit per prestigiosos solistes i músics de relleu internacional, com Jordi Savall, Leonidas Kavakos o primers violins de la Filarmònica de Viena. 
 
L’homenatge també ha comptat amb l’actuació del quartet Cosmos, els integrants del qual toquen amb instruments construïts per Bagué i el president Torra ha destacat “l’excepcionalitat” d’aquest fet i “l’aposta pel talent jove”.
 
A l'acte també hi ha intervingut el director del museu de la Música, Jaume Ayats; el filòsof Ferran Sáez, que ha glossat la figura de Bagué, i l’homenatjat.
 
David Bagué (Barcelona, 1964) es va iniciar en la construcció de violins als 12 anys de manera autodidacta i ha esdevingut un referent de la lutieria contemporània internacional. Des de l’any 1977 treballa a Barcelona, en un petit taller al barri de Gràcia. Va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi l’any 2003 per la seva tasca pionera en la construcció d’instruments d’arc.

1  

Imatges

El president Torra ha encapçalat l'homenatge al lutier David Bagué

El president Torra ha encapçalat l'homenatge al lutier David Bagué 1056