• El cap de l’Executiu ha encapçalat el lliurament dels Premis La Confederació, que premien les bones pràctiques de governança democràtica i transformació social al Tercer Sector
El president amb els guardonats. Autor: Jordi Bedmar
El president amb els guardonats. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat en relleu aquesta tarda la tasca que fan les entitats del Tercer Sector i ha remarcat que “no té cap sentit qualsevol acció política de qualsevol govern si no és per estar al costat de la gent que fa coses per les persones”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis La Confederació, que reconeixen iniciatives de governança democràtica i de transformació social al Tercer Sector Social de Catalunya. Aquests guardons els atorga La Confederació, organització empresarial que des de l’any 1997 representa a les entitats no lucratives (associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions) que presten serveis d’atenció a les persones. Aplega prop de 1.200 organitzacions.
 
Quim Torra ha mostrat el seu agraïment i felicitació a totes les candidatures que s’hi han presentat que, ha dit, “són una mostra de la vitalitat, del compromís i de la capacitat de projectar, de pensar i imaginar” del teixit associatiu.
 
El president també ha assenyalat que “hem aconseguit desbloquejar la congelació dels mòduls i les prestacions” al sector i ha expressat la seva voluntat que els pressupostos per a l’any vinent “resolguin aquest tema d’una vegada”.
 
Durant l’acte, que s’ha fet al CCCB de Barcelona, s’ha fet públic el veredicte del jurat, que ha decidit distingir en la categoria de governança democràtica les iniciatives Resiliència i bon govern, de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i La cogestió al servei de d’assistència personal. Una aposta de futur, de la Fundació privada ECOM. I en la categoria de transformació social han estat guardonats els projectes Gestionar un equipament municipal emblemàtic des d’un centre especial de treball, de la Fundació privada Ilersis, i AMIT, aprenc, m’implico i treballo. Acompanyament a la inserció laboral dels adolescents i joves migrats sols, d’Eduvic, SCCL. El jurat també ha atorgat un reconeixement especial a la iniciativa L’espigolament, una eina de transformació social, de la Fundació Espigoladors.