President

El president saluda un dels treballadors del Programa DIL. Autor: Rubén Moreno

El president Torra anuncia que el Govern ampliarà el Programa DIL d'integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic

query_builder   19 setembre 2019 11:59

event_note Nota de premsa

El president Torra anuncia que el Govern ampliarà el Programa DIL d'integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, ha presidit aquest matí l’acte de reconeixement a aquest programa impulsat per la Generalitat, que actualment ocupa 95 persones
El president saluda un treballador del Programa DIL. Autor: Rubén Moreno
El president saluda un treballador del Programa DIL. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest matí que en la reunió del Consell Executiu de la setmana que ve “el Govern aprovarà un acord per fer extensiu el Programa DIL d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic”. Amb l’acord, les entitats del sector públic es podran adherir al programa i s’ampliaran el nombre de llocs de treballs per aquest col·lectiu.
 
Així ho ha explicat Quim Torra davant els usuaris i insertors que aquest matí han assistit a l’acte que s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat per reconèixer l’èxit d’aquest programa innovador, que actualment ocupa 95 persones.
 
“Tenim un programa que és pioner, però que sobretot volem que sigui referent i far per a la resta d’administracions i empreses en la inserció laboral de les persones amb discapacitat”, ha apuntat Torra.
 
El president ha destacat que pel Govern és prioritari “aconseguir una societat veritablement inclusiva” i, per aquest motiu, tota la feina que es fa té una doble missió: “d’una banda, aconseguir que els drets i oportunitats de les persones amb discapacitat es facin efectius i, de l’altra, aconseguir que la societat canviï la seva perspectiva sobre la discapacitat”. I en aquest segon aspecte, “la integració laboral és una peça clau”, ha recordat.
 
Per la seva part, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha destacat que el Programa DIL “és un exemple clar de les potencialitats infinites que té aquest país quan és capaç de fer això que fem avui: sumar les capacitats d’uns i altres”. “Sempre dic que el talent és el petroli del segle XXI. Un talent que és en totes les persones i que hem de ser capaços no només d’aprofitar, sinó també d’estimular”, ha afegit.
 
 
Un programa pioner
 
La Generalitat és capdavantera en integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a través del Programa DIL. El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits.
 
Es tracta de treballadors i treballadores que realitzen tasques d’ajudant en serveis generals (arxiu, magatzem, telefonista, neteja, etc.) en els diferents departaments de la Generalitat.
 
La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet quatre més, que han permès a 95 persones accedir a un lloc de treball a l’Administració.
 
La Generalitat també ha constituït una borsa de treball, pionera a totes les administracions públiques, on han quedat inclosos els candidats i candidates que van superar el procés selectiu, però no van obtenir lloc en la darrera convocatòria de places adreçades a persones amb dificultat d’integració laboral per raó de la seva capacitat intel·lectual.
 
La Generalitat és referent perquè ha estat la primera administració en què el seguiment dels treballadors i treballadores d’aquest col·lectiu el realitzen tècnics de la pròpia administració. Així, el personal tècnic en inserció laboral, adscrit a la Direcció General de la Funció Pública, fa un seguiment individualitzat de cada treballador i del seu entorn i en dissenya el pla anual de formació específica. Tots els treballadors del Programa DIL compten també amb personal referent al seu departament que els facilita l’aprenentatge de les seves tasques i el desenvolupament de les relacions socials a l’entorn laboral.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia